Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Auto Volkswagen va produce două tipuri de automobile exclusiv pentru India

Volkswagen va produce două tipuri de automobile exclusiv pentru India

Un articol de: - 16 Noi 2014, 14:26
Volkswagen va produce două tipuri de automobile exclusiv pentru India Foto: galleryhip.com Auto

Volkswagen (VW) lucrează la producerea a două noi modele care vor fi disponibile doar în India, în încercarea de a recupera o parte din cota pierdută în ultimii trei ani pe piaţa indiană, relatează Financial Times.

Cota de piaţă a Volksvagen în India a scăzut la aproximativ 2% în acest an faţă de 4% în 2011, potrivit firmei de cercetare Emerging Markets Automotive Advisors.

Pentru a opri acest declin, constructorul auto german încearcă să atragă şoferii din India cu modele ieftine, la fel ca şi competitorii săi, General Motors şi Toyota.

În acest sens, VW vrea să lanseze un automobil compact, cu o lungime de sub patru metri, exclusiv pentru India, ca parte a unui plan de investiţii în valoare de 243 de milioane de dolari pentru următorii şase ani.

"Este un automobil nou, la care lucrăm cu prioritate. Va fi o maşină diferită, cu propriul nume. Nu va fi un Polo sau u Vento", a spus Mayer, directorul diviziei de autoturisme din India al VW.

El a precizat că, în acelaşi timp, producătorul german lucrează şi la dezvoltarea unui model sport special conceput pentru piaţa indiană.

Totuşi, Mayer a declarat că Volkswagen nu va intra în competiţie pe segmentul maşinilor foarte ieftine, care este, de altfel, cel mai popular în India.

"Acesta este un segment unde nu vrem şi nu suntem capabili să intrăm. Ideea ca VW să intre pe un segment de preţ foarte, foarte redus prin compromiterea valorilor sale de bază - calitatea şi siguranţa - nu este una bună", a explicat el.

Citeşte mai multe despre:   Volkswagen,   automobile,   India