?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Cine schimbă România? Cine schimbă România - Chirurgul Cătălin Copăescu și sistemul salvator

Cine schimbă România - Chirurgul Cătălin Copăescu și sistemul salvator

Un articol de: - 27 Noi 2012, 10:06
Cine schimbă România?
B1 TV continuă campania de conştientizare civică „Cine schimbă România”, lansată împreună cu mai multe canale media, care îşi propune promovarea publică a resurselor ce pot regenera societatea românească. Campania, cea mai amplă din presa noastră, se adresează tuturor românilor care pur şi simplu s-au săturat să mai fie spectatori la degradarea continuă a propriei ţări şi este deschisă oricui doreşte să se implice în promovarea oamenilor şi a soluţiilor care pot schimba cu adevărat România în bine.

Normalitatea pe care o percepem în spitalele din străinătate trebuie să fie la ea acasă şi în România. Pe acest principiu, medicul Cătălin Copăescu a înfiinţat după zeci de ani de muncă, un centru de referinţă în Bucureşti dar şi pe harta Europei.

În Delta Hospital ai parte de tratamente şi intervenţii chirurgicale similare oricărui spital european, iar pacienţii sunt trataţi cu profesionalism şi dedicaţie.

După 20 de ani de experienţă Cătălin Copăescu a dezvoltat un proiect la care visa de ani de zile. Pentru că nu putea să le ofere pacienţilor săi cele mai bune tratamente în spitalele de stat, a decis să pună la dispoziţia suferinzilor din România servicii medicale de calitate şi aparatură performantă.

Acum un an şi jumătate a inaugurat Delta Hospital, un centru ultramodern specializat în chirurgia minim-invazivă.

„România trebuie să fie inclusă şi din punct de vedere medical pe harta Europei. Am pus bazele acestui spital, baze care au însemnat realizarea unui circuit medical apt pentru a oferi pacienţilor noştri chirurgie de înaltă performanţă, o chirurgie video asistată care nu face diferenţa cu niciun spital din Europa şi aş spune de pe mapamond”, spune Cătălin Copăescu.

Delta Hospital găzduieşte şi singurul Centru de Excelenţă în Chirurgia Bariatrică din România dar şi în Europa de Est. În acest centru se tratează mii de pacienți anual cu probleme de obezitate, dar şi boli metabolice printre care şi diabetul zaharat de tip II.

„Am devenit centru de referinţă pentru ceea ce se întâmplă în domeniu la nivel internaţional şi aşa se întâmplă ca în fiecare an avem vizitatori din majoritatea ţărilor din Europa şi din Asia şi nu numai, care pe o perioadă de câteva zile vin să înveţe cum desfăşurăm aici activitatea”, adaugă medicul chirurg.

Profesorul Copăescu a avut grijă să ajute şi viitoarea generaţie de medici. Astfel în acest centru există un departament de chirurgie experimentală unde studenţii au şansa să facă primele operaţii pe viu, pe animale.

„Nu poţi face primele teste direct pe pacienţii tăi, ai nevoie să te antrenezi undeva. Educaţia este unul dintre cele mai importante elemente care vor crea pentru următoarea generaţie condiţia ca pacienţii să fie trataţi în cele mai bune condiţii”, spune doctorul chirurg.

Profesorul Copăescu speră că prin realizările sale a reuşit să schimbe percepţia oamenilor faţă de spitalele din România şi vrea cu orice preţ să însănătoşească şi viitorul medicinei din România.

Cătălin Copăescu a realizat şi prima operaţie laparoscopica video 3D full HD din România.

Medicul chirurg Cătălin Copăescu
Embed:
 
 
 
Loading...