Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Cine schimbă România? Cine schimbă România - Grupul Salvo Junior din Timișoara, eroi în devenire (VIDEO)

Cine schimbă România - Grupul Salvo Junior din Timișoara, eroi în devenire (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 26 Dec 2012, 10:21
Cine schimbă România - Grupul Salvo Junior din Timișoara, eroi în devenire (VIDEO) Cine schimbă România?
B1 TV continuă campania de conştientizare civică „Cine schimbă România”, lansată împreună cu mai multe canale media, care îşi propune promovarea publică a resurselor ce pot regenera societatea românească. Campania, cea mai amplă din presa noastră, se adresează tuturor românilor care pur şi simplu s-au săturat să mai fie spectatori la degradarea continuă a propriei ţări şi este deschisă oricui doreşte să se implice în promovarea oamenilor şi a soluţiilor care pot schimba cu adevărat România în bine.

Au doar 17 ani, dar sunt gata să-și pună viața în pericol pentru a-i salva pe alții. Este vorba despre un grup de tineri din Timișoara care au dat cluburile, calculatorul sau alte distracții pe o muncă nobilă. Ei formează echipa Salvo Junior și se antrenează zilnic pentru a deveni cei mai buni. Muncesc pe rupte și dau totul pentru crezul lor, salvarea semenilor. Pe viitor, tinerii ca ei pot schimba România!

90 de voluntari formează grupul Salvo și sunt antrenați să intervină în cele mai dificile condiții. De 6 ani a apărut și Salvo Junior format din 11 adolescenți. Nici unul nu are 18 ani împliniți. Cu toate acestea au căpătat cunoștințele și tehnicile necesare pentru a deveni salvatori adevărați.

Frânghii, tărgi, strigăte, agitație. Așa arată unul dintre antrenamentele pe care tinerii salvatori le fac. Fiecare are specializarea lui. Dacă îi întrebi pentru ce se pregătesc atât de intens, îți dau răspunsuri de oameni mari.

„Eu sunt specializată să zicem așa pe prim ajutor și eu îi coordonez. Să nu fie haos”, spune Andrada Groza, membru Salvo Junior.

„Rolul meu în această echipă este de scafandru, practic eu scot oamenii înnecați, care se află sub apă sau care sunt prinși în alge sau diferite plase de pescuit”, explică Alexandru Ghencea, membru Salvo Junior.

Tinerii sunt mândria grupului Salvo, iar antrenorii lucrează cu ei la un nivel care le va permite pe viitor să salveze oameni fără să-și pericliteze prea mult propriile vieți.

„Lucrez cu ei cam de când aveau 10 ani și facem..am doi scafandri dintre ei, am patru care sunt foarte bine pregătiți pentru salvări din medii periculoase, antrenamentul pe care l-am făcut astăzi, cam în general am căutat să-i învăț toate tehnicile de salvare în orice mediu și ca echipă se completează foarte bine”, susține Marian Ghencea, coordonator Salvo Timişoara.

Conștient că riscurile sunt enorme în lupta contracronometru pentru a salvarea unei vieți, antrenorul îi supune la diverse teste.

„Intervențiile nu se fac pe timp frumos, normal noi ne băgăm în locuri de unde lumea fuge. În chestia asta nu-ți permiți să nu fi dur pentru că poți să faci o singură greșeală și nu tragi după tine doar persoana ta, îi tragi și pe ceilalți”, mai spune coordonatorul grupului.

Fiecare știe însă exact ce are de făcut. Și mai știu un lucru cu certitudine: pe viitor vor rămâne voluntari și vor face tot ce le va sta în putință pentru a salva vieți.

Cine schimbă România - Salvo Junior, eroi în devenire
Embed:
Citeşte mai multe despre:   Stiri Timisoara,   Stiri Voluntari