Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Cine schimbă România? Cine schimbă România - Ivona Opriș, pictoriță de îngeri la doar 9 ani (VIDEO)

Cine schimbă România - Ivona Opriș, pictoriță de îngeri la doar 9 ani (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 25 Dec 2012, 10:18
Cine schimbă România - Ivona Opriș, pictoriță de îngeri la doar 9 ani (VIDEO) Cine schimbă România?
B1 TV continuă campania de conştientizare civică „Cine schimbă România”, lansată împreună cu mai multe canale media, care îşi propune promovarea publică a resurselor ce pot regenera societatea românească. Campania, cea mai amplă din presa noastră, se adresează tuturor românilor care pur şi simplu s-au săturat să mai fie spectatori la degradarea continuă a propriei ţări şi este deschisă oricui doreşte să se implice în promovarea oamenilor şi a soluţiilor care pot schimba cu adevărat România în bine.

La doar 9 ani, Ivona Maria Opriş a reușit să uimească o lume întreagă cu talentul său. De la vârsta de 3 ani a început să picteze, iar astăzi se poate lăuda deja cu 2 expoziții personale și o mențiune câștigată la Concursul Național organizat de Reprezentanța Uniunii Europene la București. La început de drum și în viață, dar și în pictură, Ivona și-a pus mari speranțe în viitor, iar voința de care dă dovadă poate schimba lumea în care trăiește.

Ivona este elevă în clasa a 3-a la Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" din Craiova. Sub îndrumarea profesorului său de pictură, Cristina Oprea, la doar 9 ani, micuţa a reuşit să obţină premiul I la mai multe concursuri naţionale şi internaţionale de pictură. Dintre numeroasele sale creaţii cele mai dragi îi sunt peisajele, pline de culoare şi bucurie. Nici icoanele însă nu sunt departe de sufletul ei.

„Mai mult îmi place şi icoane şi peisaje, dar mai multe piesaje pentru că au mai multe culori decât icoanele. Nu m-am gândit ce voi face pe viitor, dar vreau să ajung celebră într-un fel”, spune micuța pictoriță.

Încă de la primii pași făcuți în fascinanta lume a artelor i-au fost aproape părinții, cei mai buni prieteni, susținători, dar și cei mai mari fani ai micuței Ivona, oameni care au încercat să-i ofere o educație aleasă copilului lor.

„Noi sperăm să nu se oprească aici, să iubescă mai departe arta, să nu se oprească aici, să încerce prin ceea ce face ea să aducă lumea către cultură, către frumos, către artă și de ce nu să deschidem și ușile galeriilor importante din Europa”, spune Ovidiu Opriș, tatăl Ivonei.

Părinții Ivonei speră din tot sufletul ca fiica lor să ajungă o pictoriță de valoare, motiv pentru care investesc toate resursele disponibile în formarea fetei ca artist.

„Totul a pornit dintr-o joacă şi s-a dovedit că a evoluat destul de mult. Sper ca fetița noastră să picteze în continuare și picturile ei să ajungă în marile galerii de artă și să reprezinte România”, spune la rândul ei Simona Opriș, mama Ivonei.

Cu ambiție și perseverență, Ivona Opriș va ajunge probabil un pictor renumit, iar prin operele sale ar putea onora România în întreaga lume.

Cine schimbă România - Ivona Opriș, pictorița de 9 ani
Embed:
Citeşte mai multe despre:   Stiri Craiova