Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Cine schimbă România? Cine schimbă România - Psihologul Bogdana Bursuc, despre investiții în mentalitatea românilor (VIDEO)

Cine schimbă România - Psihologul Bogdana Bursuc, despre investiții în mentalitatea românilor (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 28 Dec 2012, 10:06
Cine schimbă România - Psihologul Bogdana Bursuc, despre investiții în mentalitatea românilor (VIDEO) Cine schimbă România?
B1 TV continuă campania de conştientizare civică „Cine schimbă România”, lansată împreună cu mai multe canale media, care îşi propune promovarea publică a resurselor ce pot regenera societatea românească. Campania, cea mai amplă din presa noastră, se adresează tuturor românilor care pur şi simplu s-au săturat să mai fie spectatori la degradarea continuă a propriei ţări şi este deschisă oricui doreşte să se implice în promovarea oamenilor şi a soluţiilor care pot schimba cu adevărat România în bine.

Psiholog cunoscut și un bun analist al mentalității oamenilor, Bogdana Bursuc face parte din generația optimistă a României. După ce a analizat atent mentalitatea românilor, psihologul crede că în țara noastră nu doar de investiții financiare este nevoie ci și de investiții în mentalitate. Negativismul este ceea ce ne ține în loc, optimismul, ne-ar putea însă elibera.

„Principala problemă vine din convingerea asta pe care am dezvoltat-o cu toții pentru că avem niște nemulțumiri cumva reale, convingerea că lucrurile nu merg bine în România. Iar asta este o convingere care atrage un lanț de probleme ca să spun așa. Principala problemă este că dacă noi avem această convingere, noi ca și popor sau ca oameni tindem cumva toate lucrurile care apar să le evaluăm mai degrabă negativ”, a spune Bogdana Bursuc.

Fie în discursuri mai elevate, fie la colț de stradă, toată lumea vorbește despre puterea atitudinii pozitive, ca popor însă, gândirea este negativă, spun psihologii. Iar schimbările mult dorite sunt cumva alungate.

„Noi ca națiune în loc practic să-i suținem pe cei care își asumă să facă eforturi să facă schimbări, nu facem altceva decât să îi demotivăm pentru că noi având această convingere că lucrurile nu merg bine în România, atunci orice modificare sau schimbare o interpretăm mai degrabă ca un lucru care nu funcționează sau este amenințător”, mai spune psihologul.

Nici din punct de vedere economic negativismul devenit parcă marcă înregistrată în România, nu ne ajută. Bogdana crede că în economie sentimentele țin loc de multe ori de planuri de investiții.

„Dacă eu am o chestie de subevaluare, voi fi mult mai puțin tentat de exemplu să investesc în România, să deschid aici o afacere sau să-mi asum riscuri pentru că anticipările pe care eu le fac sunt în special anticipări negative și asta îmi blochează cumva inițiativa”, mai spune Bogdana Bursuc.

Reversul medaliei, supra-aprecierea ar putea ajuta România să devină mai atractivă pentru investitori.

„O altă variantă legată de supraevaluăre este de exemplu să aduc mari investitori în România, să intru în mirajul ăsta că se poate, că totul este posibil  și să-mi asum cumva chestii foarte mari care chiar să funcționeze, care chiar să ajute România, asta dacă reușesc să scap de capcana cu dezamăgirea”, mai explică Bogdana Bursuc.

În concluzie, spun psihologii, dacă noi nu ne simțim bine ca popor, atunci sunt slabe șansele de a-i aduce alături de noi pe alții. Iar acest lucru, dacă vrem să avem succes, trebuie schimbat.

Cine schimbă România - Psihologul Bogdan Burscul
Embed:


Citeşte mai multe despre:   romani