Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Dan Barna, despre nesesizarea CCR pentru eliminarea pensiile speciale: „Este un gest responsabil al Avocatului Poporului” (VIDEO)

Dan Barna, despre nesesizarea CCR pentru eliminarea pensiile speciale: „Este un gest responsabil al Avocatului Poporului” (VIDEO)

Un articol de: Irina Mina - 23 Feb 2021, 23:09
Dan Barna, despre nesesizarea CCR pentru eliminarea pensiile speciale: „Este un gest responsabil al Avocatului Poporului” (VIDEO) Ştiri

Vicepremierul Dan Barna a declarat marți seară, în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, că nesesizarea CCR a Avocatului Poporului, Renate Weber, pentru eliminarea pensiile special este un gest responsabil.

„Este un gest de maturitate, un gest corect, firesc, responsabil al Avocatului Poporului, pentru că nu putem avea, ca politicieni, ca parlamentari, justificarea morală să deschidem această temă importantă și delicate pentru societate a eliminării și corectării pensiilor special, atât timp cât nu începem cu noi înșine”, a afirmat el.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Renate Weber: Nu am sesizat CCR pentru eliminarea pensiilor speciale

 

Amintim că Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat că nu a sesizat Curtea Constituțională a României (CCR) pentru legea care elimină pensiile speciale ale parlamentarilor, după ce Asociația Foștilor Parlamentari a înaintat o petiției Avocatului Poporului în care cerea sesizarea CCR cu o excepție de neconstituționalitate.

„Nu am sesizat Curtea Constituțională. Termenul a expirat ieri. Nu am identificat niciun motiv de neconstituționalitate”, a afirmat Renate Weber.

Aceasta a mai spus că a primit petiția Asociației Foștilor Parlamentari în care i se cerea să conteste la Curte legea care elimină indemnizația pentru limită de vârstă a parlamentarilor.

Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, aprobată

 S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul Asia Expres

Parlamentarii au decis eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor. Legea a fost votată în plenul reunit, după ce anterior a primit un raport de admitere cu amendamente.

Au fost 357 de voturi în favoarea inițiativei. Parlamentarii UDMR au fost singurii care nu au votat. Nu a fost niciun vot împotrivă. Cei 30 de parlamentari ai UDMR au spus că sunt prezenți, dar nu votează.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a spus, după eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, că 54.2 milioane de lei este impactul bugetar pentru pensiile a 768 de foşti parlamentari.

”Am avut onoarea să prezidez, astăzi, şedinţa Plenului reunit într-un moment important pentru coaliţia de guvernare, eliminarea pensiilor speciale. Este o măsură asumată în programul de guvernare reuşită la mai puţin de două luni de la preluarea mandatului. 54.2 milioane de lei este impactul bugetar pentru pensiile a 768 de foşti parlamentari. Niciun parlamentar nu va mai beneficia de aceste pensii speciale”, a precizat oficialul, pe pagina sa de Facebook.

Aceasta a afirmat că, în 2021, care se anunţă extrem de complicat, atât în contextul pandemiei, cât şi al crizei economice, ”România nu poate – şi nici nu trebuie – să mai cheltuie sume uriaşe pentru aceste privilegii”.

Citeşte mai multe despre:   Dan Barna,   pensii speciale