Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic 4,5 milioane de români merg la muncă zi de zi și duc țara mai departe. În acest timp, marii lideri politici au reușit să producă doar 5.000 de cuvinte

4,5 milioane de români merg la muncă zi de zi și duc țara mai departe. În acest timp, marii lideri politici au reușit să producă doar 5.000 de cuvinte

Un articol de: - 06 Iul 2016, 18:57
4,5 milioane de români merg la muncă zi de zi și duc țara mai departe. În acest timp, marii lideri politici au reușit să producă doar 5.000 de cuvinte Foto: zf.ro Economic

În timp ce 4,5 milioane de români muncesc zilnic pentru un salariu din care statul ia 80% taxe și impozite, patru lideri ai țării nu au reușit să producă decât 5.000 de cuvinte prin care se angajează să facă România mai prosperă.

”Harnicii” în cauză sunt președintele Klaus Iohannis, premierul Dacian Cioloș, guvernatorul BNR Mugur Isărescu și vicerpemierul Costin Borc. Potrivit ZF, aceștia au prezentat documentul strategic „România competitivă: un proiect pentru o creştere economică sustenabilă”. Cele patru discursuri însumează nouă pagini A4, 33.000 de semne, adică 5.000 de cuvinte. 

”Toate aceste discursuri nu conţin aproape nicio cifră: unde suntem acum şi unde vrem să ajungem, nu în vorbe, ci în indicatori economici sau de calitate a vieţii”, scrie Cristian Hostiuc pentru ZF.

Și asta în contextul în care Dragoș Pîslaru, Ministrul Muncii, anunța că statul nu are nici măcar o bază de date cu toate salariile la stat plătite în România.
În timp ce liderii politici se întrec în cuvinte goale, ”sute de mii de oameni se înghesuie în metrou cu o singură ieşire la Aurel Vlaicu, să se ducă la muncă; pasajul de la Piaţa Sudului este amânat până în 2018, Centura Capitalei nu este gata, ce să mai vorbim de autostrăzi?”

Hostiuc susține că românii s-au săturat să audă aceste vorbe goale, care nici măcar promisiuni nu mai sunt, în timp ce economia se canibalizează și se dezvoltă în extreme, adică în zonele deja dezvoltate vin tot mai mulți investitori, în timp ce în zonele sărace nu vine nici măcar statul.

”Fiecare român care se duce la muncă are nişte sarcini precise, trebuie să producă X cablaje, Y ştergătoare sau Z cămăşi pentru Zara. Liderii politici aproape că nu au nicio obligaţie de a produce ceva, nu sunt legaţi de nimic care poate fi urmărit şi măsurat”, mai scrie Cristian Hostiuc pentru ZF.

Citeşte mai multe despre:   proiect,   economie