Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic A apărut o nouă compania aeronautică românească: Compania Avivo Air lansată de foști șefi din Romavia

A apărut o nouă compania aeronautică românească: Compania Avivo Air lansată de foști șefi din Romavia

Un articol de: - 20 Iul 2016, 23:19
A apărut o nouă compania aeronautică românească: Compania Avivo Air lansată de foști șefi din Romavia Foto: planespotters.net Economic

Foști șefi din ai liniei aeriene de stat Romavia, intrată în faliment în 2014, au lansat o nouă companie aeriană specializată pe curse charter. Avivo Air va desfășura curse charter folosind deocamdată două avione englezești.

Aceștia au anunțat miercuri, conform news.ro, că noua companie, care a fost înființată încă din 2014, a devenit acum operațională și a preluat o mare parte din angajați Romavia, potrivit news.ro.

"Până anul viitor, flota Aviro Air se va mări şi îşi va diversifica mult reţeaua de destinaţii. Ţinta companiei noastre este de a oferi clienţilor noştri servicii de bună calitate şi performanţă înaltă. Intenţia noastră este de a opera atât curse charter externe din Bucureşti şi din România, cât şi de a sprijini incoming-ul românesc, aducând turişti străini de pe diverse pieţe ţintă”, a declarat directorul general al Aviro Air, Aurel Biţianu.

Romavia a fost înfiinţată în 1991, sub coordonarea Ministerului Apărării, şi a fost folosită în special de către demnitarii români. Compania a avut exclusivitate pentru efectuarea de zboruri speciale, fiind folosită inclusiv de către preşedintele României. Situaţia financiară a Romavia s-a înrăutăţit treptat, în special din cauza creşterii chetuielilor cu angajaţii, iar în 2014 compania a intrat în faliment.

Avivo air a semnat contracte cu mai mulţi turoperatori, atât din România, cât şi din străinătate, şi există negocieri avansate cu alţi operatori importanţi din sectorul turistic.