Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic A treia rectificare bugetară a fost adoptată de Guvern

A treia rectificare bugetară a fost adoptată de Guvern

Un articol de: - 03 Dec 2014, 14:19
A treia rectificare bugetară a fost adoptată de Guvern Foto: gov.ro Economic

Guvernul a adoptat miercuri a cea de-a treia rectificare bugetară din acest an, transmite B1 TV.  Astfel, în urma rectificării, ministerul Apărării, ministerul Justiției și ministerul Educației vor prim mai mulți bani.

A treia rectificare bugetară din acest an a fost aprobată în şedinţa de miercuri a Guvernului, prin derogare de la legea care interzice efectuarea a mai mult de două rectificări pe an şi nu mai târziu de 30 noiembrie.

Adoptarea rectificării a fost adoptată în contextul în care reprezentanții Consiliului Fiscal au criticat această măsură, afirmând încalcă mai multe prevederi legale şi arată incapacitatea Guvernului de programare și execuţie a bugetului, precum și că plata în avans a unor drepturi salariale nu va reduce presiunile pe bugetul pe 2015.

”După rectificare veniturile vor crește cu 1,3 miliarde, este o rectificare pozitivă. Toate aceste lucruri au fost posibile ca urmare a execuției și a încasărilor foarte bune din acest an”, a declarat ministrul Bugetului Darius Vâlcov, după ședința de Guvern.

Referitor la faptul că rectificarea ar încălca prevederile legale în vigoare, așa cum susține Consiliul Fiscal, ministrul a afirmat că nu se încalcă legea pentru că, înainte de a adopta Ordonanța de rectificare bugetară, a adoptat o Ordonanță pentru aprobarea unor măsuri derogatorii.

"Înainte de a adopta Ordonanța de Guvern de rectificare, am adoptat ordonanță pentru aprobarea unor măsuri derogatorii", a declarat ministrul delegat Vâlcov.

Întrebat dacă astfel nu ia naștere un precent pe care Guvernul să se bazeze în anii următori, Darius Vâlcov a arătat că își dorește în fiecare an momente ca acestea în care încasările la buget sunt foarte bune.

Citeşte mai multe despre:   Guvernul Romaniei