Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Al doilea cel mai mare acționar al OTP este un OLIGARH RUS aflat pe LISTA NEAGRĂ a SUA (FOTO)

Al doilea cel mai mare acționar al OTP este un OLIGARH RUS aflat pe LISTA NEAGRĂ a SUA (FOTO)

Un articol de: - 20 Mar 2018, 10:00
Al doilea cel mai mare acționar al OTP este un OLIGARH RUS aflat pe LISTA NEAGRĂ a SUA (FOTO) Economic

Omul de afaceri rus Megdet Rahimkulov, care, alături de familia sa, este al doilea cel mai mare acționar al grupului bancar ungar OTP a fost inclus de către Trezoreria Statelor Unite pe o listă de oligarhi ruși considerați ca fiind apropiați ai puterii de la Kremlin și ai președintelui Vladimir Putin.

Megdet Rahimkulov și fiii săi Ruslan și Timur dețineau cumulat, la finalul anului trecut, 8,48% din capitalul OTP și 8,57% din drepturile de vot, familia fiind, astfel, al doilea cel mai mare acționar al grupului financiar maghiar.

Lista a fost publicată de către Trezoreria SUA în urmă cu circa o lună și jumătate, după ce a fost remisă mai întâi Congresului, amintește profit.ro.

În contextual publicării listei negre a SUA, o firmă de consultanță din Washington, The Financial Integrity Network, care oferă consiliere băncilor și altor companii în privința riscurilor legate de operațiuni financiare ilicite, și-a avertizat clienții să fie foarte atenți la orice tranzacție cu persoane și entități de pe listă. Ea a sugerat tratarea acestora ca "persoane expuse politic".

Banca Națională a României a anunțat joi că se opune intenției grupului ungar de a cumpăra Banca Românească. Este pentru prima dată când BNR se opune unei tranzacții agreate între părți în procesul de consolidare început după criză. Banca Centrală nu și-a argumentat decizia, precizând că este vorba de un secret profesional.

Tranzacția primise deja avizul Consiliului Concurenței. Cele două părți au așteptat o perioadă neobișnuit de îndelungată pentru obținerea avizului BNR și delegația OTP Bank venită de la Budapesta la București la începutul lunii martie nu a reușit să convingă banca centrală să dea unde verde tranzacției.

Citeşte mai multe despre:   OTP,   Vladimir Putin,   BNR