Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Acțiunile GameStop au crescut din nou pe măsură ce micii investitori de pe Reddit au reluat asaltul asupra marilor fonduri speculative

Acțiunile GameStop au crescut din nou pe măsură ce micii investitori de pe Reddit au reluat asaltul asupra marilor fonduri speculative

Un articol de: - 25 Feb 2021, 17:25
Acțiunile GameStop au crescut din nou pe măsură ce micii investitori de pe Reddit au reluat asaltul asupra marilor fonduri speculative Foto: Pixabay Economic

Asaltul micilor investitori de pe platforma de socializare Reddit continuă, de această dată ținta fiind reprezentată de acțiunile europene. Acțiunile listate la Frankfurt ale GameStop Corp s-au triplat în timpul ședinței de joi, depășind creșterea de 100% a companiei pe Wall Street. Cum s-a ajuns la această situație? Urmând fenomenul din SUA, traderi europeni s-au alăturat noului impuls de cumpărare, dând peste cap planurile marilor speculanți care mizau pe prăbușirea acțiunilor lanțului comercial de jocuri video.

 

Acțiunile GameStop au crescut semnificativ în ultimele zile

 

Acțiunile GameStop au crescut cu până la 240% în tranzacționarea de dinanitea deschiderii oficiale a bursei și au crescut cu 210% începând cu 07:41 GMT.

Analiștii nu au putut identifica un motiv pentru mișcarea bruscă, dar cel puțin unul dintre ei a exclus aceleleași motive care au declanșat „raliul Reddit” din ianuarie, când investitorii amatori s-au războit cu fondurile speculative au pariat pe scăderea acțiunilor GameStop.

Acțiunile GameStop au crescut cu aproape 60% în tranzacționarea înainte de piață, după ce s-au dublat miercuri, pe măsură ce revine mania de tranzacționare care a înghițit acțiunile retailerului de jocuri video luna trecută.

Acțiunile sale au urcat miercuri cu aproape 104% într-o sesiune turbulentă care a oprit temporar tranzacționarea acțiunilor de două ori pe măsură ce prețul său a crescut.

GameStop s-a închis la 91,71 USD într-o zi în care mai mult de 80 de milioane de acțiuni s-au schimbat, un nivel care nu a fost atins din ianuarie, deoarece frenezia investitorilor a continuat să ridice prețul cu 85% mai mult în câteva ore, scrie The Guardian.

Ultimul raliu i-a surprins pe analiștii care au crezut că stabilitatea a revenit după mania de luna trecută în bătălia dintre comercianții online și fondurile speculative de pe Wall Street.Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis

 

Cum a fost scurtcircuitat Wall Street de armata micilor investitori

 

Dar care a fost mai exact jocul făcut de micii investitori pentru a răsturna planurile elitei de pe Wall StreetGameStop este un retailer de jocuri video cu sediul în Grapevine, Texas, care operează peste 5.000 de magazine. Pe lângă problemele care vizează creșterea cumpărăturilor online, descărcările de pe internet sau jocurile în rețea, la dificultățile financiare ale grupului s-a adăugat și consecințele nefaste ale pandemiei de coronavirus.

În acest mod compania a devenit o țintă perfectă pentru operațiuni de tipul short selling, sau vânzarea în lipsă, practică obișnuită pentru marile fonduri de investiții, care constă în opțiunea unui investitor de a împrumuta o acțiune, pe care o vinde de obicei la un preț ridicat. Acesta așteaptă căderea cotației, pentru a o cumpăra mai ieftin, înainte de a o returna. În acest mod, investitorul încasează diferența dintre prețul cu care a vândut acțiunea și cel cu care a cumpărat-o. Pe de altă parte, dacă prețul urcă puternic, se poate trezi într-o capcană.

Este ceea ce s-a întâmplat cu acțiunile GameStop în aceste ultime zile pe Wall Street. Investitorii profesioniști pariau pe căderea acțiunlor, în special fondurile conduse de finanțiști, care s-au angajat într-o confruntare dură cu investitorii particulari care au mizat pe creștere și s-au coordonat pe rețelele sociale.

Cu toate acestea, specialiștii consultați de B1.RO sunt de părere că modul de acțiune al micilor investitori nu este unul corect din punct de vedere etic sau legal, însă în prezent nu există instrumente de control în această privință.

Citeşte mai multe despre:   GameStop,   Reddit