Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Acțiunile Oltchim revin la tranzacționare pe BVB, după o suspendare de doi ani și opt luni

Acțiunile Oltchim revin la tranzacționare pe BVB, după o suspendare de doi ani și opt luni

Un articol de: - 29 Sep 2015, 19:19
Acțiunile Oltchim revin la tranzacționare pe BVB, după o suspendare de doi ani și opt luni Foto: bvbescu.ro Economic

Bursa de Valori București va relua miercuri tranzacționarea acțiunilor Oltchim (OLT) după o pauza de doi ani și opt luni. Acest lucru se întâmplă după ce instanța a confirmat definitiv și irevocabil planul pentru reorganizarea companiei., anunță mediafax.

Titlurile companiei au fost suspendate pe data de 30 ianuarie 2013, în momentul în care s-a declanșat procedura de insolvență. Tranzacționarea se va relua miercuri la la ora 09:30.

Curtea de Apel București a respins recursurile formulate de Electrica Furnizare și ANAF împotriva sentinței din aprilie prin care s-a confirmat planul pentru reorganizare a companiei de către Tribunalul Vâlcea. Într-un raport trimis Bursei de Valori București de către Oltchim, se arată că decizia Curții de Apel Pitești este definitivă și irevocabilă.

"Decizia Curţii de Apel Piteşti de confirmare definitivă şi irevocabilă a Planului de reorganizare al Oltchim a fost comunicată azi, 29 septembrie, Bursei de Valori Bucureşti în vederea reluării tranzacţionării acţiunilor societăţii Oltchim, simbol OLT, suspendate de la tranzacţionare începand cu data de 30 ianuarie 2013, ca urmare a deschiderii procedurii de insolvenţă", se arată în același raport.

Compania anunță că față de momentul în care acțiunile Oltchim au fost suspendate, situația financiară a societății s-a îmbunătățit semnificativ, aceasta având o creștere de 35% față de aceeași perioadă a anului trecut și de 73% față de primul semestru din 2014. Suma totală de pierdere s-a redus de la 138 de milioane de lei în 2013 la 9 milioane în prima jumătate a acestui an.

Toate încercările de privatizare ale Oltchim au fost sortite eșecului. Având datorii foarte mari, niciun investitor nu și-a exprima dorința de a prelua compania.

Citeşte mai multe despre:   Oltchim,   actiuni,   companie,   datorii