Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Administratorii de pensii private, reacție dură în scandalul privind Pilonul II: Vehicularea unor scenarii contradictorii, neasumate de nicio instituţie, creează confuzie şi neîncredere

Administratorii de pensii private, reacție dură în scandalul privind Pilonul II: Vehicularea unor scenarii contradictorii, neasumate de nicio instituţie, creează confuzie şi neîncredere

Un articol de: - 21 Apr 2018, 11:54
Administratorii de pensii private, reacție dură în scandalul privind Pilonul II: Vehicularea unor scenarii contradictorii, neasumate de nicio instituţie, creează confuzie şi neîncredere Economic

Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) reacționează în scandalul privind viitorul Pilonului II de pensii. Reprezentanții APAPR au solicitat, printr-un comunicat de presă, ca autorităţile să prezinte în mod transparent şi responsabil scenariile privind Pilonului II şi fac apel la dialog între toate părițile implicate. 

APAPR mai cere o justificare pentru intențiile de a se schimba actualul sistem de pensii obligatorii administrate privat. 

”Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), organizaţie ce apără interesele a milioane de români care contribuie de peste 10 ani la fondurile de pensii obligatorii administrate privat, face apel la autorităţi să prezinte în mod transparent şi responsabil scenariile privind viitorul Pilonului II de pensii şi să răspundă solicitărilor repetate de a iniţia un dialog instituţional cu toate părţile implicate în această dezbatere. (...) APAPR consideră că vehicularea în spaţiul public a unor scenarii contradictorii neasumate de nicio instituţie creează confuzie şi neîncredere, ceea ce poate aduce prejudicii intereselor financiare legitime ale unei întregi generaţii de angajaţi din mediul public şi privat. Luând în considerare faptul că siguranţa financiară a 7 milioane de români va depinde de diversificarea surselor de venit la pensionare, APAPR îşi exprimă încă o dată în mod public invitaţia la dialog şi consultare publică cu privire la viitorul Pilonului II de pensii private, conform legilor care guvernează activitatea decizională în România”, se arată comunicatul citat, potrivit Știripesurse.ro.

Reprezentanții Asociației subliniază și că doar menţinerea Pilonului II în forma actuală este de natură să aibă în viitor efecte pozitive pentru cele 7 milioane de români care contribuie la aceste fonduri de pensii.

De asemenea, aceștia susțin că acest pilon este unul solid, transparent, eficient reglementat şi profitabil pentru participanţi și atrag atenția asupra faptului că ”în România, ca în multe state ale lumii, sistemul public de pensii nu mai poate să asigure de unul singur pensii adecvate generaţiilor viitoare de români”.

În urmă cu câteva zile, tot APAPR a dezvăluit că „din cauza nerespectării legii, românii au acum, după 10 ani de Pilon II, sume cu 12,9% mai mici în contul personal decât ar fi avut dacă legea ar fi fost respectată, iar impactul la nivelul Pilonul II este de 1,1 miliarde de euro (contribuții nevirate)”.

Citeşte mai multe despre:   APAPR