Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Adrian Rădulescu: Arabii sunt interesaţi să investească în agricultura românească

Adrian Rădulescu: Arabii sunt interesaţi să investească în agricultura românească

Un articol de: - 08 Mai 2011, 13:24
Adrian Rădulescu: Arabii sunt interesaţi să investească în agricultura românească Foto: recolta.eu Economic

Prezent în cadrul emisiunii "După 20 de ani", transmisă duminică la Pro TV, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Adrian Rădulescu, a declarat că investitorii arabi vor să cumpere teren agricol în România sau să se asocieze cu agricultorii români, aceştia fiind interesaţi de o colaborare pe termen lung.

"Produsele agricole vor fi cumpărate de cei care au bani. Gândiţi-vă ce se va întâmpla în lumea arabă. Noi am făcut câteva vizite acolo, i-am chemat şi pe ei, iar acum urmează să ne vedem. Pe arabi îi interesează o asociere cu agricultorii români pe termen lung şi o garanţie sigură că vor putea cumpăra acel produs. Tot timpul pe unde am mers au zis: «Ce garanţie avem noi că se face producţia, noi investim în ea, fiind într-un parteneriat, şi pe urmă voi o blocaţi în ţară sau o blochează Uniunea Europeană şi nu mai pot să mi-o iau acasă, dacă va fi o criză alimentară»", a spus secretarul de stat în Ministerul Agriculturii. Totodată, Rădulescu a declarat că investitorii arabi doresc şi să cumpere terenuri agricole cu suprafeţe cuprinse, în medie, între 2.000 şi 5.000 de hectare.

"Dar în special îi interesează o colaborare cu agricultorii români într-un parteneriat, ei cu finanţare şi cu preluarea a cel puţin 70-80% din producţia pe care o finanţează", a mai spus oficialul.

Citeşte mai multe despre:   agricultura,   investitii,   Ministerul Agriculturii