Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Afacerile din serviciile pentru companii au crescut cu 5,2% în primele opt luni

Afacerile din serviciile pentru companii au crescut cu 5,2% în primele opt luni

Un articol de: - 13 Oct 2014, 11:09
Afacerile din serviciile pentru companii au crescut cu 5,2% în primele opt luni Foto: agerpres.ro Economic

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a crescut în primele opt luni cu 5,2% ca serie brută şi cu 5,4% ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Ca serie brută, s-a înregistrat un avans de 25,8% la activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei, 12,8% la cele de producţie cinematografică, video, programe de televiziune, difuzare şi transmitere de programe, de 5% la comunicaţii, de 3,2% la serviciile furnizate în principal întreprinderilor şi de 2,8% la transporturi, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

În funcţie de seria ajustată, s-au consemnat creşteri mai mari la transporturi (4%) şi la serviciile pentru companii (3,4%), în timp ce la restul categoriilor avansul a fost mai redus decât în cazul seriei ajustate.

Astfel, activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei au avut afaceri mai mari cu 22,6%, cele de producţie cinematografică, video, programe de televiziune, difuzare şi transmitere de programe cu 11,6% şi comunicaţiile cu 4,7%.

Faţă de august 2013, cifra de afaceri din servicii a crescut cu 3,1% ca serie brută şi cu 4% ca serie ajustată.

Citeşte mai multe despre:   companii,   afaceri