Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Agenţia Moody’s a retrogradat ratingul Croaţiei în categoria "junk"

Agenţia Moody’s a retrogradat ratingul Croaţiei în categoria "junk"

Un articol de: - 01 Feb 2013, 18:15
Economic

Moody’s a retrogradat vineri ratingul Croaţiei de la nivelul Baa3 la Ba1, în categoria "junk" nerecomandată investiţiilor, transmite Bloomberg.

Măsura a fost luată din cauza stagnării redresării, lipsei de disciplină bugetară şi a vulnerabilităţii la şocurile externe a viitoare membre a Uniunii Europene.
Moody's precizează că ratingul Croaţiei a fost adus la nivelul Ungariei şi Irlandei.

Agenţia a revizuit perspectiva ratingului Croaţiei de la negativă la stabilă, considerând că este puţin probabil ca poziţia finanţelor publice şi a datoriilor să se înrăutăţească în continuare.Agenţia Fitch Ratings a menţinut în noiembrie ratingul Croaţiei la BBB-, cel mai redus nivel din categoria recomandată investiţiilor.

"Capacitatea guvernului de a reechilibra economia prin exporturi este limitată. Aderarea la Uniunea Europeană în iulie 2013 este o evoluţie pozitivă, chiar dacă mediul economic european dificil şi inerţia guvernului în privinţa reformelor vor limita probabil beneficiile", se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Croaţia traversează a doua recesiune din ultimii doi ani, în urma măsurilor de austeritate şi a scăderii investiţiilor pe fondul crizei europene a datoriilor.


Citeşte mai multe despre:   Moody's,   Fitch,   Croatia,   rating
 
 
 
Loading...