Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Agenția Standard & Poor's, avertisment după votul pro-Brexit: Riscurile de încetinire a creșterii economice în Europa Centrală și de Est au început să se amplifice

Agenția Standard & Poor's, avertisment după votul pro-Brexit: Riscurile de încetinire a creșterii economice în Europa Centrală și de Est au început să se amplifice

Un articol de: - 14 Iul 2016, 10:17
Agenția Standard & Poor's, avertisment după votul pro-Brexit: Riscurile de încetinire a creșterii economice în Europa Centrală și de Est au început să se amplifice Foto: luxembourgforfinance.com Economic

Agenția de evaluare financiară Standard & Poor's apreciză că riscul încetinirii ritmului de creștere economică în Europa Centrală și de Est (ECE) a început să se amplifice în urma votului pro-Brexit al cetățenilor britanici, informează Reuters.

"În condițiile în care electoratul britanic a decis să iasă din UE la referendumul consultativ din 23 iunie, S&P Global Ratings crede că riscurile de încetinire a creșterii economice au început să se amplifice în regiunea CEE. Mai important, Brexit-ul ar putea exacerba incertitudinea politică din CEE pe mai multe fronturi", se arată într-un raport al agenției de evaluare.

În acest moment, agenția are perspective negative pentru trei din cele 17 ratinguri atribuite statelor din ECE, Polonia, Croația și Muntenegru.

Pentru restul de 14 ratinguri suverane, inclusiv pentru ratingul României, există perspective stabile. Țara noastră are un rating de ''BBB minus'' cu perspectivă stabilă de la Standard & Poor's.

"Țările din grupul Vișegrad (Polonia, Cehia, Ungaria și Slovacia) dar și țări din Europa de Sud-Est precum Bulgaria, Croația și România ar putea să fie îngrijorate de posibilitatea creșterii dominației țărilor din zona euro, în special a Franței și Germaniei, ceea ce ar complica și mai mult procesul de elaborare a politicilor în interiorul UE", se mai arată în raportul S&P.

Citeşte mai multe despre:   crestere economica,   Brexit