Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic UPDATE / ALERTĂ ALIMENTARĂ: Grecii interzic iaurtul grecesc în România // Precizările Fabricii de Lapte Brașov: NU există diferențe de calitate între iaurtul grecesc fabricat în Grecia și cel fabricat în România

UPDATE / ALERTĂ ALIMENTARĂ: Grecii interzic iaurtul grecesc în România // Precizările Fabricii de Lapte Brașov: NU există diferențe de calitate între iaurtul grecesc fabricat în Grecia și cel fabricat în România

Un articol de: B1.ro - 17 Iul 2019, 18:03
Economic

UPDATE -  În urma publicării pe site-ul www.b1.ro, în data de 17 iulie 2019, a articolului “ALERTĂ ALIMENTARĂ: Grecii interzic iaurtul grecesc în România. Motivul este SURPRINZĂTOR”, Fabrica de Lapte Brașov face următoarele precizări.

Fabrica de Lapte Brașov respectă aceleași rețete aplicate pentru produsele realizate în Grecia, în unitățile grupului de firme „Hellenic Dairies” care produc sub brandul Olympus. Acest fapt se poate dovedi prin compararea rețetei pentru produsele subscrisei și rețetele produselor realizate de unitățile grupului Hellenic în Grecia, sub denumirea de „iaurt grecesc”. Informația privitoare la diferențele de calitate dintre iaurtul grecesc fabricat în Grecia și cel fabricat în România este incorectă.

Mai mult, produsele Fabricii de Lapte Brașov se încadrează în caracteristicile stabilite de autoritățile din Grecia pentru acest tip de iaurt, iar nivelul de proteine care definesc un iaurt grecesc este respectat.

Articolul inițial 

Ambasada Greciei a cerut autorităților române să nu mai aprobe comercializarea iaurtului produs în România sub denumirea de iaurt grecesc”.

Paradoxal, unul din aceste tipuri de iaurt este chiar unul produs de o companie grecească, Olympus, care are fabrică de lactate în județul Brașov, scrie DC News.

Motivul îl constituie diferențele de calitate între iaurtul autentic grecesc și cel fabricat în România.

Cel grecesc are cantitate dublă de proteine dar și o aromă specială fiind servit inclusiv ca desert cu fructe sau semințe.

Până acum, ANPC  a retras de la comercialiare 600 de tipuri de iaurt. 

 

 
 
 
Loading...