Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Alertă! Au umblat deja în contul tău de pensii: Verifică repede doar aici câți bani mai ai!

Alertă! Au umblat deja în contul tău de pensii: Verifică repede doar aici câți bani mai ai!

Un articol de: B1.ro - 27 Mai 2019, 09:32
Alertă! Au umblat deja în contul tău de pensii: Verifică repede doar aici câți bani mai ai! Sursa: Pixabay Economic

Aproape 7,2 milioane de români fac parte din sistemul de pensii private obligatorii. 

LACRIMI PENTRU CRISTI BORCEA! NU A MAI SUPORTAT DUREREA! A FĂCUT GESTUL EXTREM ÎN ÎNCHISOARE! IMAGINI GREU DE PRIVIT (GALERIE FOTO)

În prezent, contribuţia lunară la Pilonul II este de 3,75 puncte procentuale din constribuţiile pentru asigurări sociale (CAS). Fondurile de pensii obligatorii (Pilonul II) au înregistrat un randamentul mediu anualizat generat de la lansare până în prezent de 8,43% şi au ajuns la active nete în valoare de 9,99 miliarde de euro. 

Dacă eşti angajat şi ai vârsta sub 35 de ani, poţi semna un act de aderare la unul dintre cele opt fonduri de pensie privată obligatorie. Dacă nu faci acest lucru, vei fi distribuit aleatoriu la unul dintre cele opt fonduri de pensii.

S-A TERMINAT! IULIA VÂNTUR, ÎN LACRIMI! INCREDIBIL CE I-A FĂCUT SALMAN KHAN! FANII S-AU FRECAT LA OCHI CÂND AU VĂZUT IMAGINILE

Administratorul fondului la care ai fost repartizat aleatoriu este obligat să îţi transmită o scrisoare cu confirmarea aderării în termen de 15 zile.   În cazul în care nu ai primit nicio scrisoare, poţi să afli care este fondul în care ajung contribuţiile printr-o solicitare înaintată Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Există un formular pe care îl poţi completa cu datele personale, iar administratorul fondului tău te va contacta ulterior pentru a-ţi comunica detaliile legate de contul în care ţi se acumulează contribuţiile la pensia privată, scrie Adevărul.