Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic ALERTĂ FINANCIARĂ: Lovitură de la ANAF pentru cei care cu cont la bancă! Legea tocmai a fost publicată

ALERTĂ FINANCIARĂ: Lovitură de la ANAF pentru cei care cu cont la bancă! Legea tocmai a fost publicată

Un articol de: B1.ro - 04 Feb 2020, 10:39
ALERTĂ FINANCIARĂ: Lovitură de la ANAF pentru cei care cu cont la bancă! Legea tocmai a fost publicată Foto: Captură B1 TV Economic

ANAF este nevoit să crească gradul de colectare al sumelor de la datornici, astfel că o modificare recentă a Codului de Procedură Fiscală, realizată prin intermediul unei ordonanţe guvernamentale, va impune noi reguli privind popririle.

ARSENIE BOCA, PROFEȚIE DE COȘMAR! VIRUSUL UCIGAȘ VA FACE RAVAGII URGIA VA LOVI ROMÂNIA PESTE CÂTEVA ZILE

Vineri, 31 ianuarie, a apărut în Monitorul Oficial OG 5/2020, care aduce unele modificări Codului de Procedură Fiscală.

Astfel, au fost modificate regulile privind modul în care băncile trebuie să se supună ordinelor de poprire emise de ANAF sau de alte instituţii ale statului, în maxim 3 zile. Anterior, nu exista acest termen de 3 zile. Indiferent că societatea cu conturile poprite de ANAF are de plătit salarii către angajați, în termen de trei zile banca care a identificat contul poprit trebuie să vireze banii.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

DRAMĂ ÎN TELEVIZIUNE! TEO TRANDAFIR, ÎN STARE GRAVĂ. FAMILIA SPERĂ ÎNTR-O MINUNE

“Aceasta este foarte tehnică și trebuie înțeleasă în contextul celorlalte prevederi normative. Documentul modifică punctual mai multe proceduri fiscale privind executarea silită, obligațiile terților popriți, transpunând de asemenea în legislația națională și prevederi din Directivele Comunitare privind schimbul de informații transfrontaliere la nivelul Uniunii Europene”, precizează consultantul fiscal Adrian Benţa, scrie hotnews.ro.

Cele mai important modificări aduse de OG 5/2020

  • Terțul poprit răspunde în solidar cu debitorul într-un număr de 7 situații prevăzute de Codul de procedură fiscală, în limita sumelor sustrase de la indisponibilizare.
  • Procedura privind corectare plăților efectuate eronat se va aplica și plăților efectuate de terții popriți.
  • În situația în care un debitor la buget este supus unor măsuri de executare silită, iar acesta are de încasat sume certe lichide și exigibile, suma executată silit se reactualizează ținând cont de aceste sume.

INCENDIAR! LOREDANA GROZA A ÎNTRECUT ORICE LIMITĂ! TOȚI AU ÎNLEMNIT CÂND S-AU UITAT LA SÂNII NĂRĂVAȘI! (GALERIE FOTO)

  • Terțul poprit are obligația să plătească către organul fiscal suma cuvenită bugetului de stat în termen de 3 zile de la data înființării popririi sau de la data de la care devine scadentă datoria. Notă: anterior, nu exista acest termen de 3 zile.
  • În momentul în care sunt instituite popriri bancare împotriva debitorului bugetar, băncile trebuie să plătească sumele din adresa de înștiințare a popririi în termen de 3 zile lucrătoare de la indisponibilizarea banilor. Se reiterează faptul că încălcarea acestor obligații atrage nulitatea oricărei plăți.
  • Ordonanța reglementează și modul de comunicare automată a informațiilor de către autoritatea fiscală și procedurile pe care le vor urma în declarare societățile transfrontaliere privind unele tranzacții transfrontaliere.