Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic ALERTĂ pe piața de ENERGIE! Preţurile EXPLODEAZĂ: Au crescut cu 76% în DOAR două zile

ALERTĂ pe piața de ENERGIE! Preţurile EXPLODEAZĂ: Au crescut cu 76% în DOAR două zile

Un articol de: - 28 Feb 2018, 08:00
Economic

Temperaturile extreme din România, provocate de ciclonul polar au dus la explozia preţurilor pe piaţa spot a energiei electrice din România.

Chiar dacă duminică, șara noastră  înregistra cele mai mici preţuri ale energiei electrice din Europa, în doar două zile, preţul a crescut cu 76% până la 44 de euro.

Astfel, preţul mediu al energiei pentru orele de vârf valabil pentru ziua de marți a fost de 262 de lei/MWh, cu 12 % peste cel înregistrată luni, şi cu 68% peste media valabilă pentru ziua de duminică.

Preţul mediu al energiei electrice tranzacţionate pe Piaţa pentru Ziua Următoare (PZU), piaţa spot administrată de OPCOM, pentru data de 27 februarie, a fost de 206 lei/MWh, cu 25% peste nivelul mediu consemnat în ziua de 26 febrarie, sau cu 68% peste preţul mediu la care s-a tranzacţionat energia electrică pentru data de duminică, 25 februarie, ultima zi înainte de începerea valului de frig, precizează economica.net.

În data de 27, cele mai mari preţuri se înregistrează la orele 9 dimineaţă (334 lei) şi la opt seară (338 de lei), iar volumele tranzacţionate la aceste preţuri nu sunt deloc mici: 4.300 MWh şi, respectiv 3.975 MWh, deci echivalentul, grosier, a circa 40% din consumul naţional.

Citeşte mai multe despre:   Romania,   Europa,   energie
 
Loading...