Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Alexandru Nazare: Construcţia bugetară favorizează creşterea volumului de investiţii străine în țara noastră. Statul român e un partener solid pentru investitori

Alexandru Nazare: Construcţia bugetară favorizează creşterea volumului de investiţii străine în țara noastră. Statul român e un partener solid pentru investitori

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 25 Mar 2021, 08:11
Alexandru Nazare: Construcţia bugetară favorizează creşterea volumului de investiţii străine în țara noastră. Statul român e un partener solid pentru investitori Foto: Alexandru Nazare / Facebook Economic

Alexandru Nazare, ministrul de Finanţe, a dat asigurări că modul în care a fost construit bugetul pe acest an favorizează creşterea volumului de investiţii străine în România. Miercuri, liberalul a avut o discuție cu delegaţia American-Romanian Business Council (AMRO) pe mai multe subiecte, între care stimularea investiţiilor străine în ţara noastră.

În cadrul întâlnirii s-a mai discutat despre politica fiscală și perspectivele consolidării relaţiilor comerciale dintre România și SUA.

 

Alexandru Nazare, despre investițiile străine în România

 

„Consider că un dialog deschis, permanent, între instituţiile statului român şi mediul de afaceri are rolul de a întări relaţiile economice şi comerciale, în special în contextul economic actual. Construcţia bugetară pentru anul 2021 favorizează diversificarea şi creşterea volumului de investiţii străine în România. Traiectoria fiscal-bugetară sustenabilă, pe care ne-am asumat-o prin reforme şi un volum record al investiţiilor statului în economie, de 5,5% din PIB, transmite un semnal pozitiv şi clar, acela că statul român este un partener solid pentru investitori", a declarat ministrul Alexandru Nazare, potrivit unui comunicat.

Delegația AMRO a apreciat eforturile ministrului Finanțelor pentru consolidarea relaţiilor comerciale dintre cele două ţări.

Delegaţia a fost compusă din preşedintele American-Romanian Business Council (AMRO), Eric Stewart, şi reprezentanţi ai mai multor companii membre AMRO: Pfizer, MSD, S2 Global, Bell Flight, Motorola Solutions, Oshkosh Defense, Raytheon şi Palo Alto Networks. 
Aceasta a fost prima întâlnire dintre ministrul Alexandru Nazare și reprezentanții American-Romanian Business Council.
 

Citeşte mai multe despre:   Alexandru Nazare,   buget pe 2021,   investitii straine,   dezvoltare economica,   AMRO