Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Alro va cumpăra energie de la Hidroelectrica pe baza unei formule de calcul care va ţine cont de mai mulți factori

Alro va cumpăra energie de la Hidroelectrica pe baza unei formule de calcul care va ţine cont de mai mulți factori

Un articol de: - 13 Aug 2012, 10:00
Alro va cumpăra energie de la Hidroelectrica pe baza unei formule de calcul care va ţine cont de mai mulți factori Foto: puterea.ro Economic

Producătorul de aluminiu Alro Slatina, cel mai mare consumator de energie din România, va plăti electricitatea cumpărată de la Hidroelectrica pe baza unei formule de calcul anual care va ţine cont de factori precum cotaţia aluminiului de la Bursa Metalelor de la Londra şi cotaţiile OPCOM.

"Părţile au agreat o formulă de calcul anual pentru energia electrică, care ţine cont de o serie de factori, inclusiv cotaţia aluminiului la Bursa Metalelor de la Londra şi cotaţiile OPCOM", se arată într-un comunicat al Alro, citat de Mediafax.

Reprezentantul administratorului judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a declarat săptămâna trecută că Alro va plăti cu 70% mai mult pentru electricitatea cumpărată de la Hidroelectrica.

"De la 114-116 lei/MWh, Alro va plăti în jur de 200 lei/MWh. Pe lângă asta, Alro va achita şi 11 milioane de euro ca diferenţă pentru energia pe care a achiziţionat-o de la începutul anului încoace", a spus Borza.

Alro are un contract direct a achiziţiei energiei de la Hidroelectrica valabil până în 2018. În fiecare an, Alro achiziţionează 3 TWh de electricitate de la compania de stat, aflată în insolvenţă din luna mai.

Sindicaliştii de la Alro au ameninţat cu mitinguri şi greve dacă nu se renunţă la majorarea cu 70% a preţului, reclamând că a fost blocat un acord care prevedea "un preţ substanţial îmbunătăţit" şi plata în avans pe minimum trei luni.

Citeşte mai multe despre:   energie