Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite: Dorim ca România să fie partenerul nostru principal în Europa de Est. S-a convenit ridicarea relației bilaterale la nivel de parteneriat economic strategic

Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite: Dorim ca România să fie partenerul nostru principal în Europa de Est. S-a convenit ridicarea relației bilaterale la nivel de parteneriat economic strategic

Un articol de: Redacția B1.ro - 06 Mai 2019, 11:02
Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite: Dorim ca România să fie partenerul nostru principal în Europa de Est. S-a convenit ridicarea relației bilaterale la nivel de parteneriat economic strategic Foto: captură gov.ro Economic

Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România, Ahmed Abdullah Bin Saeed Al Matrooshi, a declarat, într-un interviu pentru financialintelligence.ro, că în ultimul an, relațiile economice și diplomatice dintre țara noastră și Emiratele Arabe Unite s-au îmbunătățit considerabil. 

În acest context, diplomatul a amintit în în toamna anului trecut autoritățile române și cele emirateze au convenit ridicarea relației bilaterale la nivel de parteneriat economic strategic. 

”Suntem fericiţi că am ajuns la acest punct al dezvoltării relaţiilor noastre şi dorim ca România să fie partenerul nostru principal în Europa de Est.  

În cadrul vizitei de lucru pe care premierul Viorica Dăncilă a efectuat-o în Emiratele Arabe Unite, în octombrie 2018, autoritățile române și cele emirateze au agreat de comun acord instituirea unui cadru mai strâns și mai activ de colaborare și coordonare la nivel guvernamental și astfel s-a convenit ridicarea relației bilaterale la nivel de parteneriat economic strategic. În acest sens, a fost adoptată ”Declarația comună privind stabilirea unui parteneriat strategic economic între Guvernul României și Guvernul EAU”, care reprezintă baza consolidării viitoare a cooperării în toate domeniile de interes comun – economic, politic, cultural, academic”, a declarat ambasadorul. 

Acesta a mai precizat că anul trecut valoarea schimburilor comercianel dintre România și Emirate Arabe Unite s-a ridicat la 330 milioane de dolari, iar în acest an se are în vedere creșterea schimburilor. 

”România exportă în EAU: îmbrăcăminte, lemn, legume, carne procesată și în viu. EAU exportă în România electronice, îmbrăcăminte, parfumuri”, a explicat Ahmed Abdullah Bin Saeed Al Matrooshi.

În ceea ce privește domeniile de interes din țara noastră pentru companiile emirateze, diplomatul a menționat zona imobiliară, sănătatea sau energiile verzi. 

De asemenea, ambasadorul a vorbit și despre dezvoltarea turismului dintre cele două ţări. 

”Turismul este foarte dezvoltat între cele două ţări. Sunt mulţi români care vizitează EAU şi mulţi cetăţeni emiratezi care vin în România,  mai ales că acum nu mai e nevoie de vize.

Emiratele Arabe Unite are multe locuri frumoase de vizitat, atât tradiţionale, cât şi moderne.  România are o natură extraordinară care îi atrage pe emiratezi foarte mult”, a mai spus ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România. 
 

Citeşte mai multe despre:   Emiratele Arabe Unite