Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Amnistia fiscală a fost aprobată de Guvern: E o facilitate pentru cei care își plătesc obligațiile la zi

Amnistia fiscală a fost aprobată de Guvern: E o facilitate pentru cei care își plătesc obligațiile la zi

Un articol de: - 14 Oct 2015, 14:49
Amnistia fiscală a fost aprobată de Guvern: E o facilitate pentru cei care își plătesc obligațiile la zi Foto: romaniatv.net Economic
Amnistia fiscală a fost aprobată, miercuri, de Guvern, informează B1 TV.

Una dintre condițiile pentru a beneficia de aceasta este ca cei care au datorii să-și plătească obligațiile de plată la ANAF până la 31 martie 2016.

"Propunerea noastră este să se aplice tuturor contribuabililor, indiferent că sunt persoane fizice sau juridice. Este un impuls pe care consider că trebuie să-l dăm economiei, coroborat cu ceea ce Codul fiscal aduce în 2016, pentru că de o parte ca stat primim mai multe venituri până în martie 2016 atunci când avem nevoie efectiv de bani, pe de altă parte, cei care au constângeri vis-a-vis de penalitățile pe care trebuie să le suporte față de stat pot să aibă un nou început în economie'', a precizat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

În acest fel, amnistia este o facilitate pentru cei care își plătesc la zi obligațiile financiare.

"Cei care pot beneficia de această ordonanță, în sensul că li se vor șterge din penalități dacă ei își vor stabili un calendar de rambursare către stat, să nu fie blamați pentru că totuși motivele care stau în spatele acestora sunt obiective. Să nu uităm că în anii 2010 — 2012, piața, economia în România a fost una la nivel foarte scăzut, au fost foarte multe firme închise, foarte multe companii care și astăzi trag după acea perioadă din păcate nefastă pentru România'', a adăugat Eugen Teodorovici.

În debutul ședinței de guvern, de miercuri, premierul a punctat, potrivit Agerpres, că "cei cinstiți și corecți vor beneficia. Cei care oricum nu plătesc taxe și impozite de ani de zile nu vor plăti nici în continuare. Sper cu excepțiile de rigoare (...) ceilalți să meargă în faliment, pentru că cei care nu plătesc înseamnă că nu au dreptul să rămână pe piață"