Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic ANAF a declanşat inspecţii fiscale pentru contribuabilii care nu au plătit TVA

ANAF a declanşat inspecţii fiscale pentru contribuabilii care nu au plătit TVA

Un articol de: - 20 Mar 2011, 12:59
ANAF a declanşat inspecţii fiscale pentru contribuabilii care nu au plătit TVA Foto: jurnal.tvsatrm.ro Economic

ANAF a declanşat inspecţii fiscale la persoane fizice care au avut în 2006 – 2010 venituri impozabile din activităţi independente, drepturi de proprietate intelectuală şi contracte de colaborare peste plafonul de scutire de la plata TVA, informează Mediafax.

"În urma analizei de risc, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a constatat că există persoane fizice care au obţinut venituri din drepturi de proprietate intelectuală, din contracte de colaborare şi din activităţi independente, care, deşi au depăşit plafonul de scutire de la plata TVA, nu s-au înregistrat în scopuri de TVA şi pe cale de consecinşă nu au plătit taxa cuvenită la bugetul de stat”, informează raportul ANAF.

Printre persoanele vizate se numără jurnalişti, analişti financiari, analişti politici, artişti şi moderatori TV.

"Cu toate că suntem conştienţi de atacurile mediatice la care suntem şi vom fi expuşi în urma acestor inspecţii fiscale, verificările vor continua până la ultima persoană. Nimeni nu este mai presus de legea fiscală. Persoanele fizice care au obţinut aceste venituri şi au depăşit plafonul prevăzut în lege aveau obligaţia de a se înregistra ca plătitori de TVA la organele fiscale de care aparţin. Ar fi trebuit să-şi onoreze obligaţiile faţă de stat conform reglementărilor legale în vigoare", a declarat în comunicat preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Şeful ANAF a fost implicat în scandalul de corupţie din vămi, Blejnar respingând însă acuzaţiile şi motivând că este ţinta unui atac mediatic.

Citeşte mai multe despre:   ANAF,   sorin blejnar