Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic ANAF a declanșat Operațiunea „JAFUL”: Măsura care terorizează toţi românii

ANAF a declanșat Operațiunea „JAFUL”: Măsura care terorizează toţi românii

Un articol de: - 01 Mar 2018, 09:50
Economic

Printre formulare, directive, bilanțuri, retractări și permutări, ANAF a pus la punct încă o grozăvie. Mulți români au primit în ultima săptămână scrisori de la Agenția Națională de Administrare Fiscală prin care erau înștiințați că pe conturile proprii sau ale firmelor pe care le dețin s-a pus poprire pe diferite sume pentru amenzi sau tot felul de sancțiuni neachitate în anii anteriori - 2016 și 2017.

Măsura ar fi normală dacă cel care a primit amenda nu a și achitat-o. Numai că cei care au primit asemenea scrisori și-au dat imediat seama că era vorba de sancțiuni care au fost achitate la timp și care acum erau declarate neachitate prin adresa ANAF, scrie Ştiri pe surse.

Prin urmare începe un inutil stres cu telefoane, drumuri şi cozi la sediile ANAF în încercarea de a dovedi nevinovăţia. Cel mai simplu e să arăți dovada plății, dar după ce ai stat la o coadă generoasă, afli că degeaba ai chitanţă dacă ”așa ne arată în sistem”.

Şi până se remediază problema, e mai sigur să achiţi încă o dată, ulterior, nu e clar când, urmând ca banii să fie returnaţi.

Operatiunea” stupidă are loc în condițiile în care evaziunea fiscală este în floare și Ministerul Finanțelor și ANAF nu mișcă nimic - scanerele cumpărate și nepuse în funcțiune la vămile de pe graniță sau cele interioare fac ca zilnic paguba la bugetul statului să crească în ritm alarmant. Neoficial ea este cotată la o valoare de 30-40 de milioane de Euro/zi

Surse din cadrul Ministerului de Finanțe susțin că este vorba de un act deliberat al Fiscului în speranța adunării de sume suplimentare la buget.


 


 

Citeşte mai multe despre:   ANAF,   amenzi,   jaf
 
 
 
Loading...