Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic ANAF va avea acces la toate conturile bancare ale românilor începând de luni (VIDEO)

ANAF va avea acces la toate conturile bancare ale românilor începând de luni (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 10 Ian 2021, 19:54
ANAF va avea acces la toate conturile bancare ale românilor începând de luni (VIDEO) Foto: Captură B1 TV Economic

ANAF-ul va avea acces la toate conturile bancare din România începând de luni. Asta înseamnă că toate instituțiile care au conturi pentru persoane fizice și juridice trebuie să trimită Fiscului datele financiare ale acestora, informează B1 TV. Noua legislație este creată pentru a lupta împotriva spălării banilor și finanțării terorismului.

 

ANAF va avea acces la conturile bancare 

 

Noutatea operaţiunii Big Brother demarată de Fisc în România este accea că toate conturile vor fi luate în vizor. Nu doar cele ale persoanelor suspecte de evaziune fiscală, spălare a banilor sau terorism, cum se întâmpla până acum. 

„Oamenii să stea liniștiți că nu se va întâmpla nimic, nu înseamnă nimic faptul că ANAF are acces a conturile lor, iar pentru cei care făceau evaziune probabil mulți dintre ei nu vor mai transfera bani prin conturi și vor găsi alte metode prin tradiționala sacoșă cu bani”, a declarat consultantul economic Adrian Negrescu.

Fiscul îi anunţă  pe cei care încearcă sa fenteze autoritățile că îi va taxa financiar şi mai aspru din acest an. Aşa se vor aduna mai mulţi bani la bugetul de stat. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

„Inclusiv în România, economia subterană generează foarte mulți bani care nu sunt impozitați, aproximativ 20% din economie care nu e impozitată. Vorbim de circa 50 de miliarde de euro”, a mai spus Negrescu.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

România este codașă la colectarea veniturilor fiscale la bugetul de stat. Ultimele date publicate de Eurostat arată ca țara noastră încasează taxe de 26,8% din PIB, fața de media europeană de 40%.
 

Citeşte mai multe despre:   ANAF,   conturi bancare,   colectare taxe,   evaziune fiscala,   Fisc