Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Analiști de la Bank of America Corp: Ungaria și Cehia vor fi cele mai afectate economii din Europa Centrală și de Est, în urma scandalului Volkswagen. Impactul asupra României și Poloniei, mult mai mic

Analiști de la Bank of America Corp: Ungaria și Cehia vor fi cele mai afectate economii din Europa Centrală și de Est, în urma scandalului Volkswagen. Impactul asupra României și Poloniei, mult mai mic

Un articol de: - 30 Sep 2015, 14:07
Analiști de la Bank of America Corp: Ungaria și Cehia vor fi cele mai afectate economii din Europa Centrală și de Est, în urma scandalului Volkswagen. Impactul asupra României și Poloniei, mult mai mic Foto: practicalmotoring.com.au Economic

Cele mai afectate economii din Europa Centrală și de Est, în urma scandalului Dieselgate, vor fi cele ale Cehiei și Ungariei, informează Bloomberg, citând analiști de la Bank of America Corp., care precizează și că, în cazul României și Poloniei, impactul va fi mult mai mic.

Într-un raport trimis miercuri clienților, analiștii citați arată că, în cel mai pesimist scenariu, s-ar putea anula între 1 și 1,5 puncte procentuale din creșterea economică a Cehiei și Ungariei în urma scandalului falsificării testelor de poluare de către constructorul german Volkswagen.

”Importanța industriei auto precum și legăturile puternice cu producătorii germani pun Europa Centrală și de Est într-o poziție extrem de vulnerabilă la criza Volkswagen. Este posibil ca Cehia și Ungaria să fie cele mai afectate”, arată analiștii de la Bank of America.

În ceea ce privește România și Polonia, impactul asupra creșterii economice ar fi de 0,5 puncte procentuale, potrivit raportului citat.

Ministrul ungar al Economiei, Mihaly Varga, a anunțat marți că, din cele 11 milioane de motoare diesel implicate în scandalul de la Volkswagen, circa două milioane au fost produse la uzina Audi din Gyor, vestul Ungariei.

”Sunt sigur că acesta va afecta industria producătoare de mașini din Ungaria dar sper că efectul va fi mai mic decât preconizează cele mai pesimiste scenarii”, a declarat Varga, adăugând că Guvernul de la Budapesta discută cu reprezentații Audi pentru a evalua impactul potențial asupra economiei ungare al scandalului Dieselgate.

Citeşte mai multe despre:   Ungaria,   Polonia,   impact