Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Analiză BCR: Leul se depreciază din nou spre finele anului. Inflația, menținută la sub 4%

Analiză BCR: Leul se depreciază din nou spre finele anului. Inflația, menținută la sub 4%

Un articol de: - 30 Aug 2012, 19:27
Analiză BCR: Leul se depreciază din nou spre finele anului. Inflația, menținută la sub 4% Foto: focus-energetic.ro Economic

Specialiștii BCR atrag atenția că evoluția cursului de schimb va cunoaște fluctuații până la finalul anului din cauza intervențiilor BNR în piață, dar și a alegerile parlamentare care se apropie.

Într-o primă fază, în septembrie, leul se va aprecia, până la nivelul de 4,4 lei/euro, după ce speculatorii care au mizat pe deprecierea leului își închid pozițiile, iar apoi va urma de o depreciere de până la 4,55 către finalul anului, pe fondul alegerilor, se arată într-o analiză BCR, citată de HotNews.

Speculatorii care au pariat pe deprecierea leului au văzut că BNR  nu va permite ca un asemenea fenomen să se petreaca așa încât pe termen foarte scurt e posibil să își închidp pozițiile, apreciind leul până la 4,4 unități în fața euro” se arată în analiza citată.

Apreciarea leului este influențată și de intervenția BNR în piață ”pentru a aduce leul la sub 4,5 față de moneda unică europeană.”

Estimam că leul va fluctua în intervalul 4,4-4,6 în perioada rămasa din acest an și că BNR va utiliza toate instrumentele de care dispune pentru a ține inflația la sub 4%. O emisiune de eurobonduri ar putea fi lansată în aceasta toamnă, ceea ce ar consolida rezervele valutare ale băncii centrale și ar ține în frâu creșterea randamentelor la obligațiuni pe piața locala în ultimul trimestru din acest an. Aceasta acțiune rămâne deocamdată mai mult la nivel de deziderat în condițiile în care sentimentul investitorilor este destul de afectat în aceste zile” se mai arată în analiza BCR.

Citeşte mai multe despre:   BCR,   inflatie,   BNR