Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Angajări MASIVE în ARMATA ROMÂNĂ! MII de posturi scoase la concurs

Angajări MASIVE în ARMATA ROMÂNĂ! MII de posturi scoase la concurs

Un articol de: B1.ro - 13 Mar 2018, 10:54
Angajări MASIVE în ARMATA ROMÂNĂ! MII de posturi scoase la concurs Economic

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă că 6.400 de posturi au fost deblocate în Armata Română, iar în perioada următoare vor fi încadraţi soldaţi, subofiţeri, maiştri militari, ofiţeri, dar şi 400 de medici şi 50 de psihologi.

În acest mod autorităţile vor încerca să acopere deficitul imens de personal, estimat în anul 2017 la 8.000 de oameni.

Conform procedurilor MApN, cei care vor să se încadreze în Armată vor trece prin mai multe etape eliminatorii, după completarea dosarului de recrutare şi efectuarea controlului medical. În primul rând este vorba de examinarea psihologică de care trebuie să treacă orice candidat. După aceasta urmează probele fizice care constau, conform MApN, în parcurgerea într-un timp determinat a unui traseu utilitar-aplicativ şi de probă de rezistenţă pe distanţa de 1.000 sau 2.000 m, în funcţie de categoria de personal pentru care ai optat şi vârstă.

Dacă trece de aceste două probe eliminatorii, candidatul va da interviu de evaluare finală, care vizează capacitatea de exprimare şi motivaţia. La toate cele trei probe, candidaţii sunt notaţi cu Admis sau Respins, scrie adevărul.ro.

MApN mizează pe faptul că cei care vor să înceapă o carieră militară vor fi atraşi de salarii motivante, care sunt, în medie, cu aproape 20 la sută mai mari faţă de anul 2016. În cazul unui soldat profesionist care a primit, în luna ianuarie 2018, 1.857 lei creşterea este mult mai mare, de 54 la sută a venitului net faţă de decembrie 2016. Un subofiţer a câştigat, în luna ianuarie 2018, 2.440 lei, o creştere de 46,7 la sută, raportat la decembrie 2016. De asemenea, în luna ianuarie, un locotenent–colonel a încasat 3.868 lei, o creştere de 45,4 la sută, faţă de 2016. La veniturile lunare se adaugă şi norma de hrană, venit neimpozabil, acordat în funcţie de zilele lunii respective, de aproximativ 1.000 de lei lunar.

Ministrul Apărării a anunţat că pentru acoperirea deficitului de personal, în fiecare an, numărul angajărilor din sistem va creşte, a subliniat oficialul.

Nu este suficient să scoţi posturi la concurs. Este extrem de important să pregăteşti militari care intră în Armata Română. Vreau să vă spun că este un proces de durată, mai ales când este vorba de specialişti. Problema noastră nu este doar să pregătim această generaţie şi să o încadrăm, problema noastră e să reuşim să-i şi ţinem în Armata Română şi tocmai de aceea, pe toate măsurile pe care le luăm în momentul de faţă, dorim să arătăm că o carieră militară este o carieră pe care şi-o poate dori orice tânăr din această ţară”, a explicat Mihai Fifor.

Oficialul a precizat că se intenţionează reluarea programului de voluntariat al Armatei. În acest sens, procedura de recrutare este oarecum similară cu cea de încadrare a militarilor profesionişti. La centrele de recrutare se întocmesc dosare care conţin actul de identitate, certificatul de cazier judiciar, acte de studii, permisul de conducere şi livretul militar, unde este cazul, iar apoi candidatul va trece prin testele de selecţie şi va intra în programul de instruire. În această perioadă de pregătire, voluntarul primeşte soldă întreagă, la fel ca un militar profesionist.

Citeşte mai multe despre:   mapn,   Armata Romana,   Mihai Fifor