Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Angela Markel, mulțumită de acordul pentru ajutorarea statelor din zona euro: „Cred că am ajuns la un compromis bun”

Angela Markel, mulțumită de acordul pentru ajutorarea statelor din zona euro: „Cred că am ajuns la un compromis bun”

Un articol de: - 30 Iun 2012, 20:45
Angela Markel, mulțumită de acordul pentru ajutorarea statelor din zona euro: „Cred că am ajuns la un compromis bun” Foto: dw.de Economic

Cancelarul german Angela Markel s-a declarat mulțumită de acordul pentru ajutorarea statelor din zona euro care se confruntă cu probleme financiare, informeaza BBC.

Cred că am ajuns la un compromis bun”, a declarat cancelarul german la încheierea negocierilor solicitate de Spania și Italia.

O nouă comisie de supraveghere va permite Băncii Centrale Europene „să fie cu ochii pe bănci”, a subliniat Merkel.

Spania se așteaptă ca statele din zona euro să participe cu 100 de miliarde de euro la recapitalizarea sistemului său bancar.

Fondul European pentru Stabilitate Financiară (EFSF) va asigura ajutorul financiar până când structura permanentă, Mecanismul European de Stabilitate (ESM), îi va prelua atribuțiile.

Landarea oficială a ESM a fost programată pentru luna viitoare. Potrivit noii structuri, fondurile nu vor fi acordate direct băncilor. Fondurile vor putea fi folosite și pentru a cumpăra obligațiuni precum cele emise de Spania și Italia, ale căror costuri de împrumut au crescut, cu condiția că aceste state nu vor apela la modelul grecesc de salvare financiară.

Germania, principala putere financiară a zonei euro, se opune continuării procesului de salvare a țărilor afectate de criza datoriilor suverane, poziție susținută și de Olanda, Austria și Finlanda.

Citeşte mai multe despre:   Zona Euro,   economie,   criza,   Spania