Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Angela Merkel: Cât voi trăi eu, datoria țărilor din zona euro nu va deveni comună

Angela Merkel: Cât voi trăi eu, datoria țărilor din zona euro nu va deveni comună

Un articol de: - 27 Iun 2012, 12:10
Angela Merkel: Cât voi trăi eu, datoria țărilor din zona euro nu va deveni comună Foto: topnews.net.nz Economic

Cancelarul german Angela Merkel a respins din nou, marți, ideea unor emiterii de euroobligațiuni în contul datoriilor zonei euro. Ea a spus că țările din zona euro nu vor avea datorie comună “atâta timp cât trăiește ea,” pe fundalul unei întâlniri a miniștrilor de Finanțe a celor mai importante patru state din uniunea monetară.

Cu două zile înainte de un important summit al Uniunii Europene, președintele Consiliului European Herman van Rompuy a dat publicității un raport în care se afirmă în favoarea unei uniuni fiscale și bancare mai strânse, cu o trezorerie a zonei euro care să ofere euroobligațiuni pe termen mediu, relatează Reuters.

Merkel a negat vehement ideea de a transforma datoriile țărilor în unele comune, o idee pentru care Franța, Italia și Germania sunt pro, conform unor surse prezente la o întâlnire a legiuitorilor coaliției de la Berlin, din care face parte și partidul lui Merkel.

“Nu voi garanții comune pentru datorii cât timp voi trăi eu,” spun sursele că ar fi zis cancelarul, la o zi după ce ea a declarat și că euroobligatiunile sunt o idee „greșită economic și contraproductivă.”

Totuși, Germania, cea mai importantă economie a UE, pare a fi gata să aprobe folosirea mai felxibilă a fondurilor de salvare europene pentru a ajuta băncile și a da asigurări investitorilor temători.

Citeşte mai multe despre:   Germania