Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Angela Merkel: Este exclusă o nouă ștergere a datoriei Greciei

Angela Merkel: Este exclusă o nouă ștergere a datoriei Greciei

Un articol de: - 19 Iul 2013, 17:07
Angela Merkel: Este exclusă o nouă ștergere a datoriei Greciei Foto: spiegel.de Economic

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că o nouă ștergere a datoriei Greciei este exclusă, întrucât autoritățile de la Atena au adoptat măsuri suplimentare de austeritate.

„Am declarat în repetate rânduri că nu văd o reducere a datoriei Greciei. Toate discuțiile pe această temă mă îngrijorează câteodată”, a spus Angela Merkel, citată de Bloomberg.

O nouă reducere a datoriei ar veni după acordul convenit anul trecut cu investitorii care au acceptat să-și asume o pierdere de 53,5% din valoarea nominală a obligațiunilor grecești pe care le dețin. Acest acord a redus datoriile Greciei cu aproximativ 100 de miliarde de euro.

Acordul a redus datoriile Greciei cu aproximativ 100 de miliarde de euro.

"Trebuie luate în considerare consecințele unei noi ștergeri a datoriei Greciei, care ar putea duce la un sentiment de insecuritate accentuat în rândul investitorilor în zona euro, iar ceea ce s-a realizat în ultimii ani ar fi pus sub semnul întrebării. Nu degeaba am ales un acord voluntar cu creditorii privați când am realizat ștergerea datoriei Greciei. Trebuie să vedem dincolo de Grecia pentru a aprecia ce impact ar avea o nouă reducere a datoriei”, a mai spus Angela Merkel

Citeşte mai multe despre:   Angela Merkel,   datorii,   Grecia,   acord