Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic ANI verifică 15 lideri de sindicat, printre care Bogdan Hossu şi Vasile Marica

ANI verifică 15 lideri de sindicat, printre care Bogdan Hossu şi Vasile Marica

Un articol de: B1 TV - 25 Mar 2011, 09:37
ANI verifică 15 lideri de sindicat, printre care Bogdan Hossu şi Vasile Marica Foto: realitatea.net Economic

Primii lideri de sindicat care au intrat în atenţia DNA, au fost Vasile Marica şi Vasile Lincu. Dacă preşedintele Sed Lex a fost cercetat de Agentia Natională pentru Integritate, în legătură cu declaraţia de avere, în cazul lui lincu, i-a fost percheziţionată şi casa, nu doar sediul sindicatului.

Vasile Lincu este acuzat într-un dosar de delapidare alături de un alt coleg, Florin Valnei. Cei doi şi-ar fi însuşit banii sindicaliştilor fără aprobarea conducerii şi fără să-i înregistreze în contabilitate.

Lincu a considerat percheziţiile un efect al dezvăluirilor pe care le-a facut despre corupţia din vămi. El este autorul celebrei sintagme” tabla de şah” a corupţiei din vămi, care indică drept beneficiari, lideri de la PDL.

Şi Vasile Marica, preşedintele Sed Lex, a fost luat la ochi de organele de control ale statului , mai exact de Agenţia Naţională de Integritate. Inspectorii ANI aveau informaţii că averea soţilor Marica este nejustificată în raport cu veniturile anuale. Conform declaraţiei de avere, cei doi soţi au o vilă, un apartament , un teren, două maşini, şi mari sume de bani în conturi.

Verificările ANI s-au făcut după ce numele lui Marica a fost pronuntat în dosarul “corupţie la vamă”. O angajată a Directiei Regionale Vamale Bucureşti, a susţinut că i-ar fi plătit acestuia 20.000 de dolari pentru a obţine un post de inspector vamal.

Un fost şef al Vămii Giurgiu a recunoscut public că Vasile Marica este implicat în colectarea şpăgii din punctele vamale , şi ia cota parte de la colegii care vor să avanseze în post.

ANI a anunţat în februarie că va verifica averile a 15 lideri de sindicat care nu şi-au depus declaraţiile de avere şi interese, sau a căror avere este nejustificată.

Pe listă sunt Bogdan Hossu, Vasile Marica, Dumitru Costin, Liviu Luca, Gheorghe  Isvoranu, Ion Popescu şi Marius Pârvu.

15 lideri de sindicat, cercetați de ANI


Citeşte mai multe despre:   ANI,   DNA,   vama