Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic ANRE a retras licenţa unor grupuri de producere a energiei de la Rovinari şi Iernut

ANRE a retras licenţa unor grupuri de producere a energiei de la Rovinari şi Iernut

Un articol de: B1.ro - 06 Noi 2019, 15:12
ANRE a retras licenţa unor grupuri de producere a energiei de la Rovinari şi Iernut Sursă foto: Pixabay Economic

Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a retras licențele de producere a energiei pentru grupul 5 al termocentralei Rovinari și pentru grupurile 1 și 6 de la Iernut, cu o putere instalată totală de 630 de MW, care nu mai sunt disponibile, potrivit unui comunicat al reglementatorului.

Comitetul de reglementare al ANRE, întrunit miercuri, 6 noiembrie, a aprobat modificarea Licenței nr. 1.085 pentru exploatarea comercială a capacităților de producere a energiei electrice și termice în cogenerare, acordate Societății Complexul Energetic Oltenia S.A, în sensul excluderii blocului G5 din CTE ROVINARI, cu o capacitate instalată de 330 MW electrici, aflat în reparație capitală până la 30.06.2021, din Condițiile specifice asociate acestei licențe, scrie Agerpres.

De asemenea, comitetul de reglementare a aprobat modificarea Licenţei nr. 1.180 pentru exploatarea comercială a capacităţilor de producere a energiei electrice, acordate Societăţii Naţionale de Gaze Naturale ,,ROMGAZ" S.A., în sensul excluderii grupurilor nr. 1 şi nr. 6 din cadrul CTE IERNUT, cu o capacitate instalată de 100 MW electrici şi respectiv, 200 MW electrici, din Condiţiile specifice asociate acestei licenţe, la solicitarea titularului licenţei.

"Aşa cum s-a angajat, ANRE continuă analiza capacităţilor de producere a energiei electrice în vederea evaluării cât mai corecte a puterii instalate a acestora şi a publicat, pe pagina proprie de internet, situaţia puterilor instalate în capacităţi de producere la data de 01.11.2019, situaţie care va fi actualizată periodic", au arătat reprezentanţii ANRE.

Citeşte mai multe despre:   ANRE,   Stiri Rovinari