?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic LOVITURĂ CUMPLITĂ pentru români în plină iarnă: PSD vrea să pună TAXĂ pe centralele termice de apartament (VIDEO)

LOVITURĂ CUMPLITĂ pentru români în plină iarnă: PSD vrea să pună TAXĂ pe centralele termice de apartament (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 05 Dec 2018, 10:11
Economic

Autorităţile readuc în discuţie introducerea unei taxe pentru proprietarii care şi-au instalat centrală termică de apartament. 
Oficialii Autorităţii Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) susţin că numărul centralelor de apartament a crescut foarte mult, astfel că emisiile de dioxid de carbon sunt în creștere.

"Ne vom trezi, și ar fi bine să facem măsurătorile astea, că, cu toate că am desființat și am redus capacitățile în instalații de cogenerare, poate ineficiente, rezultatul este creșterea emisiilor de CO2 în aglomerări urbane, mai ales că aceste centrale de apartament nu au niște condiții de mediu impuse clar de legislația actuală. Ne gândim să vedem dacă nu există totuși soluții prevăzute în Directivele europene, pentru ca taxarea de mediu să poată fi impusă și acestor centrale individuale", a declarat Viorel Alicuș, șeful Direcției generale eficiență energetică, surse regenerabile, cogenerare și energie termică din ANRE, potrivit profit.ro.

REPEDE CLICK AICI: A FOST UCISĂ CU SÂNGE RECE LÂNGĂ VILA ELENEI UDREA DIN COSTA RICA (FOTO ȘOC DE LA FAȚA LOCULUI)

Declaraţia a fost făcută la dezbaterile Comisiei de Industrii a Camerei Deputaților pe marginea cererii președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a proiectului modificării Legii termiei.

REPEDE CLICK AICI: ORICE ROMÂN ADEVĂRAT TREBUIE SĂ VADĂ ACESTE 50 DE POZE !!!

Oficialul ANRE a invocat și faptul că, în doar trei ani, în perioada 2015 - 2017, "capacitatea acestor centrale a crescut de la 3.400 MW la 5.500 MW".

Introducerea unei astfel de taxe de mediu pentru centralele de apartament este cerută de mai mulți ani de către RADET, operatorul sistemului centralizat de încălzire din Capitală aflat în insolvență de 2 ani.

Introducerea taxei nu reprezintă o noutate: atât Guvernul Năstase, cât şi Guvernul Ponta au încercat să o impună. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

(Sursa video: Youtube)

Citeşte mai multe despre:   ANRE,   Viorel Alicus,   PSD,   Klaus Iohannis,   Legea termiei
 
 
 
Loading...