Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic ANSVSA a interzis importurile de produse lactate din Bulgaria (VIDEO)

ANSVSA a interzis importurile de produse lactate din Bulgaria (VIDEO)

Un articol de: - 24 Iun 2016, 15:59
Foto: consumator.gov.md Economic

ANSVSA a interzis importurile de produse lactate din Bulgaria deoarece zona de restricție în care se iau măsuri de protecţie împotriva dermatozei nodulare contagioase s-a extins la tot teritoriul statului vecin, astfel că acum întreaga țară este considerată zonă de restricție.

”În data de 14 iunie 2016 a fost adoptată de către Comisia Europeană, în cadrul Comitetului Permanent pentru Plante, Animale, Alimente şi Furaje, secţiunea Igienă, Decizia privind aprobarea programului de vaccinare de urgenţă împotriva dermatozei nodulare a bovinelor pe întreg teritoriul Bulgariei.

Conform acesteia, zona de restricţie menţionată în Decizia 2016/645 de punere în aplicare a Comisiei Europene din 22 aprilie 2016, privind anumite măsuri de protecţie împotriva dermatozei nodulare contagioase din Bulgaria, s-a extins la tot teritoriul Bulgariei, acesta fiind considerat în totalitate zonă de restricţie.

În Codul Terestru OIE este stipulat faptul că, o ţară este considerată infectată cu virusul DNCB în urma confirmării unui focar în teritoriu, sau ca urmare a utilizării vaccinării împotriva virusului dermatozei nodulare contagioase a bovinelor (DNCB)”, se arată într-un comunicat ANSVSA.

Produsele din Bulgaria care nu vor mai ajunge pe piața românească sunt: colostru, lapte nepasteurizat şi produse lactate nepasteurizate (caşcaval din lapte nepasteurizat, brânză proaspătă, parmezan, anumite tipuri de iaurt, anumite tipuri de produse tradiţionale).

ANSVSA a interzis importurile de produse lactate din Bulgaria

 

Citeşte mai multe despre:   ANSVSA,   Bulgaria
 
 
 
Loading...