Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Anul 2016 – Mai bine de jumătate dintre cetățeni nu au canalizare: Statisticile care arată adevărata realitate din România

Anul 2016 – Mai bine de jumătate dintre cetățeni nu au canalizare: Statisticile care arată adevărata realitate din România

Un articol de: - 18 Iul 2016, 13:59
Anul 2016 – Mai bine de jumătate dintre cetățeni nu au canalizare: Statisticile care arată adevărata realitate din România Foto: craiovaforum.ro Economic

Descrierea României în raportele Eurostat arată o țară mult rămasă în urmă față de celelalte state ale Uniunii Europene. Potrivit statisticilor, 33,3% dintre cetățeni nu au toaletă în casă, spre comparație cu media celorlalte țări care este de 2,6%.

O altă constatare care ar trebui să-i facă pe politicieni să le crape obrazul de rușine este legată de sistemul de canalizare. Mai bine de jumătate din România nu are canalizare, anunță INS, potrivit News.ro.

În privinţa reţelei de furnizare a apei potabile, aceasta a crescut cu 2.682 de kilometri la nivel naţional anul trecut, până la 76.945 km, însă statisticienii nu precizează câţi locuitori au acces la sisteme de furnizare a apei potabile în România.

În acelaşi timp, 9,09 milioane de româniaveau, la finalul anului trecut, acces la sisteme de epurare a apelor uzate, cu 92.000 mai mulţă comparativ cu finalul anului precedent.

Aceste cifre arată adevărata realitate a României, o rușine pentru o țară membru UE a-i cărei conducători au furat neîntrerupt în ultimii 26 de ani.