Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic ANUNȚ de ultim moment al MINISTRULUI MUNCII: ADIO bonusuri după transferul contribuţiilor! „Pot să facă acest lucru până la 31 martie”

ANUNȚ de ultim moment al MINISTRULUI MUNCII: ADIO bonusuri după transferul contribuţiilor! „Pot să facă acest lucru până la 31 martie”

Un articol de: - 27 Feb 2018, 07:50
ANUNȚ de ultim moment al MINISTRULUI MUNCII: ADIO bonusuri după transferul contribuţiilor!  „Pot să facă acest lucru până la 31 martie” Economic

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, luni, că angajatorii din mediul privat care nu au schimbat contractele angajaţilor după transferul contribuţiilor, preferând un sistem de bonificaţii ca să nu scadă salariile, mai pot face asta până pe 31 martie.

„Companiile pot să acorde bonusuri angajaţilor până pe data de 31 martie. Până la această dată, ei vor trebui să vină cu actele adiţionale, cu actele de muncă să le introducă în Revisal şi atunci, obligatoriu, vor trebui să transforme cheltuiala totală a angajatorului de anul trecut în noul brut. Ştim că se preferă bonusurile şi că, din punct de vedere fiscal, este mai bine pentru ei, dar pot să facă acest lucru până la 31 martie. Oricum, vor trebui să respecte prevederile noului Cod Fiscal”, a declarat Olguţa Vasilescu, după o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor, potrivit gandul.info.

De asemenea, ministrul Muncii a dat asigurări că ordonanţa care prevede transferul contribuţiilor de la angajator la angajat va trece de Parlament.

„Ordonanţa încă se discută la comisiile de specialitate din Parlament. Vă daţi seama că nu pot veni eu ca ministru să spun să-i dea drumul mai repede. Oricum, cine se aşteaptă ca această Ordonanţă să pice, se înşală. Nu se mai pune problema să ne întoarcem la ce a fost anul trecut. Şi reprezentanţii din mediul privat şi sindicaliştii au recunoscut că nu au fost probleme cu transferul contribuţiilor, în sensul în care să scadă netul la angajaţi, aşa cum se spunea şi era mare nebunie că scad salariile la 2.000 de angajaţi”, a mai declarat ministrul Muncii.

Citeşte mai multe despre:   Lia Olguta Vasilescu,   Cod Fiscal,   sindicate