Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Anunț șoc al autorităților: De acum nu se mai plătesc aceste pensii... Ce mai pot face românii pentru a primi banii...

Anunț șoc al autorităților: De acum nu se mai plătesc aceste pensii... Ce mai pot face românii pentru a primi banii...

Un articol de: B1.ro - 04 Sep 2018, 09:00
Economic

Surprize mari pentru unele categorii de pensionati, în noua legislație din domeniu pensiilor. O prestaţie pentru soţul supravieţuitor care nu optează pentru pensia de urmaş este introdusă în noul cadru.

Ajutorul acordat de stat ajunge în astfel de cazuri la 25% din pensia soţului decedat şi va fi cumulat cu propria pensie, scrie ziarulunirea.ro.

 Proiectul de act normativ mai stabileşte că suma totală încasată de soţul supravieţuitor din propria pensie şi din ajutorul menţionat mai sus nu poate depăşi 80% din salariul minim brut pe economie.

Ajutorul lunar se calculează prin aplicarea procentului de 25% asupra cuantumului pensiei susţinătorului decedat, aflat în plată sau cuvenit la data decesului, actualizat la data solicitării, după caz. În cazul soţului supravieţuitor care nu optează pentru pensie de urmaş, cuantumul total al pensiei proprii şi al ajutorului lunar primit din parte statului, despre care am scris mai sus, nu trebuie să depăşească 80% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată, se arată în proiectul noii legi a pensiilor ­publice.