Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Apartamente de vânzare București: unde sunt cele mai ieftine locuințe

Apartamente de vânzare București: unde sunt cele mai ieftine locuințe

Un articol de: B1.ro - 25 Noi 2020, 15:19
Apartamente de vânzare București: unde sunt cele mai ieftine locuințe Economic

Și în acest an, cele mai căutate apartamente din București și din România au fost apartamentele cu două camere.

Restricțiile impuse de pandemia de coronavirus a făcut însă ca cererea de case să înregistreze o creștere.

Site-ul dedicat anunțurilor de vânzare imobiliare Flatfy.ro a realizat o cercetare de piață în urma căreia a stabilit prețul mediu/mp în fiecare dintre sectoarele capitalei. Statisticile au fost realizate pe baza anunțurilor de vânzare publicate în cursul lunii noiembrie.

Site-ul Flatfy în România centralizează toate anunțurile de vânzare imobile de pe tot teritoriul țării și afișează pe propria platformă pentru ca vizitatorii să poată efectua o comparație eficientă.

 

 

Prețuri apartamente de vânzare București

 

În luna noiembrie, prețul mediu pentru categoria apartamente de vânzare Bucuresti este de 1.260 euro/mp. Cele scumpe locuințe se regăsesc în Sector 1, acolo unde media ajunge la aproape 1.600 euro/mp. Acesta este urmat de Sector 2 cu o medie de 1.307 euro/mp și Sector 6 cu 1.214 euro/mp. În celelalte sectoare prețul se încadrează între 1.100 și 1.200, cea mai mica medie fiind în Sector 3. Astfel, în Sector 5 locuințele sunt tranzacționate cu o medie a prețurilor de 1.170 euro/mp, în timp ce în Sector 4 media este de 1.140 euro/mp.

Sectorul 3 este codaș cu o medie de 1.132 euro/mp.

De remarcat faptul că locuințele cu o cameră au prețuri mult mai mari în Sector 1. De exemplu, garsonierele, studiourile sau apartamentele cu o cameră au un preț mediu de 1.811 euro/mp. Acesta este cu mai bine de 200 de euro mai mare decât în cazul unui apartament cu 2 camere.

A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Această diferență este cauzată de numărul mare de cereri de locuințe din Sector 1, majoritatea dintre aceștia fiind studenți.

Achiziția unei astfel de locuințe poate fi privită și ca o investiție în timp, deoarece aceasta poate fi oferită în chirie pentru un venit lunar constant.

Situația se schimbă însă atunci când este vorba despre apartamente noi, construite în ansambluri rezidențiale noi. Pe primul loc în acest top se află Sector 2 cu o medie de 1.370 euro/mp, iar podiumul este completat de Sector 3 cu 1.230 euro/mp și Sector 1 cu 1.152 euro/mp. Topul este continuat de Sector 4 cu o medie a prețurilor de 1.086 euro/mp și de Sector 5 cu 1.040 euro/mp.

Dacă în topul prețurilor la locuințe vechi se poziționează pe locul 2, în acest clasament imobilele din Sector 6 ocupa ultima poziție. De altfel este singurul sector în care se înregistrează o medie a prețurilor sub pragul de 1.000 euro/mp. O locuință într-un cartier rezidențial nou din Sector 6 poate fi achiziționată cu prețuri medii de 940 euro/mp.

În prezent, cele mai multe ansambluri rezidențiale noi care au locuințe de vânzare sunt amplasate în sectoarele 1, 6 și 3.