Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Apple şi Fiat ar putea datora retroactiv taxe de mai multe sute de milioane de euro

Apple şi Fiat ar putea datora retroactiv taxe de mai multe sute de milioane de euro

Un articol de: - 30 Sep 2014, 21:28
Economic

Apple şi Fiat ar putea datora autorităţilor din Irlanda şi Luxemburg taxe retroactive în valoare de mai multe sute de milioane de euro.

Comisia Europeană a explicat marţi de ce consideră ilegal sprijinul de care au beneficiat aceste companii din partea guvernelor acestor state.

CE explică motivele care au stat la baza deschiderii unor investigaţii oficiale împotriva mai multor companii, între care Apple, Fiat şi Starbucks, care ar fi obţinut ajutoare ilegale din partea statelor, relatează MarketWatch.

Într-o scrisoare adresată guvernului irlandez, Executivul UE informează că a ajuns la o opinie preliminară că facilităţile fiscale acordate Apple de Irlanda în perioada 1991-2007 au reprezentat ajutor de stat.

"Prin acele decizii, autorităţile irlandeze au conferit un avantaj Apple, într-o manieră selectivă", se arată în scrisoare.

Apple a plătit în Irlanda taxe sub 20 de milioane de euro, în fiecare din anii cuprinşi între 2010-2012, prin intermediul a două subsidiare pe care s-a concentrat investigaţia Comisiei.

Anunţurile CE vor da probabil un semnal de alarmă compnaiilor multinaţionale, fondurilor şi altor plătitori de taxe cu operaţiuni în Europa, potrivit analiştilor.

Citeşte mai multe despre:   apple
 
Loading...