Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic ArcelorMittal Hunedoara suspendă producţia din cauza prețurilor la energie și gaz

ArcelorMittal Hunedoara suspendă producţia din cauza prețurilor la energie și gaz

Un articol de: B1.ro - 11 Dec 2019, 16:05
sursa foto: Facebook Economic

ArcelorMittal și-a încetat temporar producţia, începând cu 1 decembrie 2019, la uzina siderurgică din Hunedoara, unde lucrează 640 de angajați.

Compania care face parte din divizia ArcelorMittal Europe - Long Products anunță că decizia a fost luată din cauza prețurilor ridicate la energia electrică și gazul natural, scrie Economica.net.

“Prețurile la energia electrică și la gazul natural au crescut semnificativ pentru utilizatorii industriali din România în ultimii ani, prețurile românești fiind semnificativ mai mari decât în alte țări europene cu operatori importanţi în producția siderurgică, precum Franța și Germania. Întrucât producătorii de oțel europeni se luptă să concureze din cauza nivelurilor ridicate de oțel din import și a cererii interne slabe, uzina din Hunedoara - care funcţionează cu un cuptor cu arc electric, cu energie reprezentând, așadar, un cost major - nu mai este capabilă să concureze”, se arată într-un comunicat al companiei. 

Compania speră în găsirea unei soluţii care să abordeze problema prețurilor ridicate ale energiei electrice și gazului natural și să permită uzinei din Hunedoara să aibă un viitor durabil.

 

Citeşte mai multe despre:   ArcelorMittal
 
Loading...