Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Firmele de asigurări cu cele mai multe reclamații în primele șase luni din 2019

Firmele de asigurări cu cele mai multe reclamații în primele șase luni din 2019

Un articol de: Redacția B1.ro - 09 Oct 2019, 11:10
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Economic

Peste 9.400 de reclamații au fost depuse împotriva firmelor de asigurări în primele șase luni din acest an, în creștere cu 101,2% față de aceeași perioadă din 2018. Euroins și City Insurance, firme care dețin cele mai multe contracte RCA, au strâns peste 76,06% din totalul reclamațiilor unice, informează HotNews, care citează date ale ASF. 

Euroins România S.A. este societatea de asigurare cu cel mai mare număr de petiții - 3.747 (48,36% din total). Este o creștere de 398,27% față de semestrul I al anului 2018.

Asirom VIG S.A., Uniqa Asigurări S.A. și Generali România S.A. au înregistrat scăderi ale numărului de petiții: -51,26%, -14,47% , respectiv -3,74%.

78,30% dintre petenți au reclamat nerespectarea legislației și a normelor ASF, respectiv a condițiilor contractuale în cazul asigurărilor facultative. Printre alte aspecte sesizate s-au numărat și neplata/plata parțială a despăgubirilor/valorilor de răscumpărare solicitate de către asigurați/păgubiți, respectiv solicitări de informații despre sistemul bonus-malus.

În ceea ce privește asigurările auto RCA, reclamațiile făcute s-au referit, printre altele, la depășirea termenului de plată a despăgubirilor, depășirea termenului pentru efectuarea constatărilor / reconstatărilor, neplata penalităților de întârziere odată cu plata despăgubirii.

58,45% reprezintă ponderea petițiilor soluționate în favoarea petenților din numărul total al petițiilor unice analizate în semestrul I al anului 2019.
 

Citeşte mai multe despre:   asf
 
 
Loading...