Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic ASF începe un program de reorganizare și modernizare. Obiective: Îmbunătățirea infrastructurii IT, creșterea calității resursei umane, debirocratizarea și eficientizarea activității

ASF începe un program de reorganizare și modernizare. Obiective: Îmbunătățirea infrastructurii IT, creșterea calității resursei umane, debirocratizarea și eficientizarea activității

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 24 Dec 2020, 15:58
ASF începe un program de reorganizare și modernizare. Obiective: Îmbunătățirea infrastructurii IT, creșterea calității resursei umane, debirocratizarea și eficientizarea activității Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Economic

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat că a demarat un program de evaluare și îmbunătățire a activității sale. Între altele, demersul vizează îmbunătățirea infrastructurii IT și a administrării resurselor umane. La nivelul celor trei sectoare de supraveghere financiară se va implementa un management unitar. Asta înseamnă debirocratizare și îmbunătățirea comunicării. După implementarea proiectului de reorganizare și modernizare, ASF va avea o structură mai suplă și mai eficientă.

 

ASF începe un program de îmbunătățire a activității sale

 

„În contextul tendinței globale de creștere a digitalizării și a progreselor rapide care au loc la nivelul piețelor, Autoritatea de Supraveghere Financiară a demarat un program de evaluare și îmbunătățire a activității și de aliniere la cele mai bune practici, pentru asigurarea îndeplinirii obiectivelor principale.

Programul vizează aspecte precum îmbunătățirea infrastructurii IT în vederea diminuării riscurilor, îmbunătățirea administrării resurselor umane, precum și alte propuneri cu caracter general privind eficientizarea funcționării. Totodată, Autoritatea de Supraveghere Financiară vizează integrarea tuturor activităților la nivel de sectoare prin explorarea opțiunilor de unificare sau centralizare a unor activități de bază din cadrul sectoarelor sau o integrare a acestora pe verticală”, a explicat Autoritatea de Supraveghere Financiară, într-un comunicat.

ASF mai precizează că va exista un management unitar la nivelul celor trei sectoare de supraveghere financiară, fapt ce se va reflecta în eliminarea unor procese birocratice și îmbunătățirea comunicării atât între structurile specializate, cât și la nivel intersectorial, în special între structurile cu atribuții de reglementare, autorizare și cele cu atribuții de supraveghere și control.

Astfel, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a demarat un proces care vizează modificări în structura organizatorică. Asta înseamnă:

  • schimbarea denumirii unor structuri
  • desființarea unor direcții
  • transformarea unor posturi și/sau transferarea acestora. 

Cât despre resursa umană, ASF și-a propus creșterea calității formării profesionale și realizarea unor parteneriate academice pentru atragerea absolvenților cu rezultate foarte bune, în stagii de internship plătite. Aceștia din urmă vor fi angajați, în funcție de rezultatele activității lor.

„În urma derulării programului de reorganizare și modernizare a structurii sale, Autoritatea de Supraveghere Financiară dorește să obțină o structură mai flexibilă, mai suplă, mai eficientă”, a mai transmis ASF, în comunicat.
 A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !