Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic ASF investighează prăbușirea de miercuri a Bursei și suspectează un ''abuz de piață''

ASF investighează prăbușirea de miercuri a Bursei și suspectează un ''abuz de piață''

Un articol de: B1.ro - 21 Dec 2018, 14:11
Foto: Adevărul.ro Economic

Autoritatea de Supraveghere Financiară a început o analiză a tranzacţiilor derulate pe 19 decembrie pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori București, pentru a afla dacă a existat un ”abuz de piață”.

″În situaţia în care, în urma analizelor efectuate, sunt constatate nerespectări ale prevederilor legale incidente, Autoritatea adoptă măsuri care pot fi făcute publice, în funcţie de caracterul acestora. Ori de câte ori rezultatul analizelor efectuate s-a concretizat în măsuri de autoritate, care potrivit caracterului acestora se înscriau în categoria informaţiilor publice, acestea au fost aduse la cunoştinţa publicului”, au transmis reprezentanţii ASF, citați de Agerpres.

Reprezentanţii mediului de afaceri au cerut ASF să efectueze o investigaţie cu privire la scăderile-record de pe BVB.

Miercuri, indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide 15 acţiuni, a înregistrat un declin de 11,52%. Cele mai mari pierderi le-au consemnat acţiunile băncilor, titlurile Banca Transilvania încheind sesiunea cu o scădere de 19,91% şi BRD-GSG de 16,62%.

Asta după ce ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunțat o serie de măsuri fiscal-bugetare, între care o ″taxă pe lăcomie” aplicată instituţiilor financiar-bancare.
 

Citeşte mai multe despre:   ASF,   Bursa de la Bucuresti
 
 
 
Loading...