Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Asigurătorii vor plăti mai mult la fondul de garantare a asiguraţilor de la 1 ianuarie

Asigurătorii vor plăti mai mult la fondul de garantare a asiguraţilor de la 1 ianuarie

Un articol de: - 31 Dec 2014, 17:21
Asigurătorii vor plăti mai mult la fondul de garantare a asiguraţilor de la 1 ianuarie Foto: zf.ro Economic
Contribuţia plătită de asigurători la Fondul de garantare a asiguraţilor se va majora, începând cu 1 ianuarie, de la 0,8% la 1% din primele încasate în cazul asigurărilor generale şi de la 0,3% la 0,4% din volumul încasărilor din prime pentru companiile care practică asigurări de viaţă.

"Începând cu exerciţiul financiar 2015 se stabilesc următoarele cote de contribuție datorate de asigurători Fondului de garantare a asiguraţilor, astfel: 1% cota de contribuţie pentru asigurările generale şi 0,4% cota de contribuţie pentru asigurările de viaţă. Cotele stabilite se aplică asupra volumului de prime brute încasate din activitatea de asigurari directe aferentă asigurărilor generale și, respectiv, asigurărilor de viață", se arată în Norma 20/2014 privind cotele de contribuție datorate de asigurători Fondului de garantare a asiguraţilor, potrivit Mediafax.

În acest an, nivelul contribuţiei a fost de 0,8% pentru asigurările generale şi de 0,3% pentru asigurările de viaţă şi (similar anului anterior).

Majorarea contribuţiei a fost motivată de ASF prin creşterea mai rapidă a depăgubirilor şi rezervelor tehnice în cazul poliţelor cu risc ridicat comparativ cu dinamica primelor subscrise.