Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Astra Vagoane, Meva și Romvag Caracal, preluate de un investitor german cu peste 30 de milioane de euro

Astra Vagoane, Meva și Romvag Caracal, preluate de un investitor german cu peste 30 de milioane de euro

Un articol de: - 09 Iul 2012, 11:50
Astra Vagoane, Meva și Romvag Caracal, preluate de un investitor german cu peste 30 de milioane de euro Foto: virtualarad.net Economic
Companiile Astra Vagoane Arad, Meva și Romvag Caracal, aflate în proces de insolvență, au fost preluate de către un investitor german, care a plătit peste 30 de milioane de euro pentru cele trei societăți. Anunțul a fost făcut luni, de către administratorul lor judiciar, Casa de Insolvență Transilvania.

Adunările creditorilor celor trei companii din cadrul grupului de firme IRS și-au dat acorul pentru oferta de preluare prezentată de investitor, iar contractele de transfer au fost semnate, relatează Mediafax.

Principalii creditori ai grupului (un consorțiu bancar condus și coordonat de Royal Bank of Scotland) și foștii acționari au participat la negocieri.

Astra Vagoane, Meva și Romvag Caracal au peste 100 de ani de activitate în industria românească. În total, cumulează peste 1.500 de locuri de muncă. Datoriile consolidate ale lor depășeau 150 de milioane de lei în momentul în care s-au deschis procedurile de preluare.

Grupul IRS, aflat în proprieatatea omului de afaceri Cristian Burci, are sediul central în Luxemburg. IRS deține și acțiunile constructorului de nave fluviale Severnav Drobeta Turnu Severin și compania de transport feroviar Servtrans. Invest.