Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Economic Atac la adresa Petrom: Compania a scumpit benzina pentru a acoperi amenda de la Consiliul Concurenței

Atac la adresa Petrom: Compania a scumpit benzina pentru a acoperi amenda de la Consiliul Concurenței

Un articol de: - 15 Ian 2012, 19:51
Foto: vestic.ro Economic

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România acuză Petrom că a scumpit succesiv prețul carburanților pentru a acoperi costurile din amenda cu care a fost sancţionată de Consiliul Concurenţei, se arată într-un comunicat al respectivei organizații.

Consiliul Concurenţei a anunţat că va amenda mai multe companii petroliere din România pentru o înţelegere neregulamentară între acestea, al cărei iniţiator a fost Omv Petrom, privind scumpirea unui sortiment de combustibil. OMV Petrom a majorat preţurile carburanţilor la toate sortimentele cu 9 bani pe litru.

În mai puţin de o lună, compania a majorat preţul motorinei de trei ori, ajungându-se la o creştere totală de 26 de bani pe litru motorină. UNTRR consideră că este justificată doar o creștere de 8 bani pe litru, conform cotațiilor petrolului pe piața internațională.

Pe de altă parte, se arată în comunicatul respectiv, Petrom influențează și prețurile celorlalți jucători de pe piață ” care la rândul lor au crescut nejustificat preţul motorinei cu până la 17 bani/litru în acest an.”

”Atragem atenţia asupra impactului negativ în lanţ pe care distorsiunile de pe piaţa carburanţilor îl exercită asupra funcţionării celorlalte sectoare ale economiei naţionale, începând cu transporturile rutiere, continuând cu toate celelalte sectoare pe care acestea le deservesc, până la preţul final al produselor de pe raft” mai notează comunicatul.

Citeşte mai multe despre:   petrom,   petrol,   crestere,   pret
 
 
 
Loading...